spot_img
AcasăOPINIIViața, deocamdată. Candidatul fără nume ce se vrea senator de Maramureș

Viața, deocamdată. Candidatul fără nume ce se vrea senator de Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

Suntem pe cale să omologăm un record mondial aici, în Maramureș. Aiacoboaie Bogdan Eduard, un bulangiu cu capu-n pielea goală, ce duhnește demult a cadavru prin tubul catodic al zecilor de televiziunii pe care le-a inventat de-a lungul unei vieții trepidante, s-a trezit că ar putea să ne reprezinte în Parlament!
O potaie mică cu botul rece, cu o față de ficat vânăt, posesor al unui creier ciugulit de alcool pe o perioadă lungă, pentru care nici medicii n-au avut ce să-i prescrie decât abstinență totală, după ce o doamnă îmbrăcată în negru cu o unealtă pe umăr l-a căutat insistent, vrea să fie senator de Maramureș, din partea ARD, în Colegiul 2 Chioar-Codru-Lăpuș!
Pe vremea când făcea televiziuni cu nemiluita, în funcție de câte paralele la chimir aveau beneficiarii nesimțiți ai distrugerii oricărei forme de proprietate comună în Maramureș, flăcăul despre care facem vorbire ar fi violat-o și pe mă-sa pentru o fleică-n sânge. N-avea mamă, n-avea tată, doar un maț lung și gros în care încerca în neștire să compacteze darurile primite de la niște șantajabili de duzină.
Dacă te uiți la figura pe care televiziunea moartă a lui marian ilea o promovează insistent, îți dai seama că ”potențialul” candidat nu-i bun nici la un magazin de chimicale, că sperie clienții, mai rău decât chipul morții de pe otrăvuri.
Urât mai îmbătrânesc unele curve! Mă uitam la o emisiune electorală realizată la Moisei, în care primarul Toader Ștețca, alături de o mână de prădători ai fondurilor bugetare și europene care au fost dirijate nesăbuit spre comună, făcea eforturi deosebite să-i albească pe candidații ARD: Mircea Man la deputăție și Aiacoboaie la Senat.

Peste tăcerea simplă a puținilor oameni care au asistat la parastas, au dat năvală doi avortoni ai imaginii, doi hămesiți de aplauze, doi nedescusuți la minte, două jucării stricate rămase fără baterii. Jalnică adunătură, triști predicatori. Nici măcar din greșeală Ștețca și Man nu au spus numele real al hrăpărețului ce și-a făurit gloria de tinerețe la pahar. Numai cuvinte de laudă au avut cei doi saltimbanci portocalii depre gazetărașul de două parale și jumătate (ultima parte se referă la șantajele practicate, dacă va fi cazul vom reveni cu exemple), servitor pe la colțurile unor foi și ecrane translucide de pripas, rebut căzut de pe banda de montaj al unui sistem care, iată, nu-l mai acceptă.

Nu doresc ca maramureșenii să voteze candidați despre care nu prea știu nimic. Care se prezintă și sunt prezentați ca fete virgine, nepătate și cu capul întreg după atâtea spălări. De creier, evident. În zilele următoare voi completa biografia aventurierului AIACOBOAIE cu fapte pe care le-a făcut, dar oamenii de bună credință nu le știu.

Mă gândesc să încep episodul următor cu un citat dintr-un articol foarte bine documentat, scris de un coleg de breaslă prin 2007 (ca să veți că apucăturile și comportamentul bipedului candidat nu sunt o invenție recentă care să-mi aparțină):

”Bogdan Eduard AIACOBOAIE (fost director, până nu demult, la ORIZONT TV, însă, în momentul în care patronul postului, Mircea Coza, şi-a dat seama ce învârtea acest jurnalist plimbăreţ prin ţară şi căruia îi era ruşine cu numele său de familie, AIACOBOAIE, nume pe care, atenţie, nu-l pomenea niciodată şi-şi spunea doar „Bogdan Eduard”, patronul postului l-a dat imediat afară, iar Aiacoboaie a părăsit urgent Maramureşul! Însă, desigur, Marian Ilea – din nou acelaşi Ilea – îi mai aranjează şi acum lui Aiacoboaie B.E. câte o intervenţie telefonică în direct la AXA TV, aşa, ca între vechi şi buni amici de mişmaşuri, de dragul vremurilor când Aiacoboaie mai era încă în Maramureş şi îl pupa-n fund pe Ilea ori de câte ori „plimbăreţul” făcea vreo emisiune la ORIZONT TV!).”  Cam acesta e, dar… stați pe aproape!
Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA