AcasăAdministrațieVEZI PROIECTELE INTEGRALE - Cum vor arăta Cinema Dacia și Teatrul Municipal...

VEZI PROIECTELE INTEGRALE – Cum vor arăta Cinema Dacia și Teatrul Municipal după reabilitare și modernizare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Primarul Cătălin Cherecheș a anunțat, la finalul săptămânii trecute, stadiul în care se află două proiecte de interes major pentru Baia Mare. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea a două edificii importante pentru comunitate: Cinematograful Dacia și Teatrul Municipal Baia Mare. Proiectele care vor fi realizate aici au fost alese în urma unui concurs. În acest moment, proiectul se află la partea de desemnare a firmei care vor realiza proiectele tehnice pentru reabilitarea și modernizarea celor două clădiri.

Am finalizat procedura pentru desemnarea societății de arhitectură care va realiza proiectele tehnice în vederea reabilitării și modernizării a două edificii emblematice pentru Baia Mare: Cinematograful Dacia și Teatrul Municipal Baia Mare. Cinematograful Dacia a fost subiect de dezinformare pentru cei care își doreau să nu am sorți de izbânda în instanță. Am luptat aproape la propriu cu Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor încă din 2012, această entitate având obligația să predea imobilul municipiului, însă unii din conducere au considerat poate că e mai eficient pentru ei ca indivizi să facă pe picior un precontract de vânzare – cumpărare, la prețul a două apartamente, cu o firmă privată.

Vezi cum arată proiectul Cinema Dacia

Am tăcut când toți mârșavii și doritorii de funcții sau obsedați de Chereches au mințit, au dezinformat, au pus în pericol cu impertinența, dar în mod intenționat, dreptul legal al municipiului de a lua în proprietate și salva acest edificiu. Voi reveni cu detalii despre ce am trăit pe acest subiect al recuperării Cinema Dacia, dar și cu adevărul despre Casa de Cultură. Poate voi, băimărenii, trebuie să știți și despre ce s-ar fi întâmplat cu Cinema Minerul sau Clubul Phoenix, de lângă Poliția Municipiului ori cu cele 150 de hectare puse frumos sub umbrela unui Golf Parc și multe altele… Am tăcut pentru că era sub demnitatea mea să mă cobor la minciunile unor nemernici. Însă acum a venit momentul să spun: GATA! Tot am avertizat că nu voi mai permite nimănui să își manifeste ura și interesele de mafie la colț de stradă. Puteam să renunț la luptele în instanță, mai ales că mi-au adus doar mari defavoruri? Puteam. Însă eu sunt primarul municipiului Baia Mare nu pentru că mi-aș fi dorit această funcție pentru putere și faimă, ci pentru că îmi doresc să îi reprezint pe băimăreni, să salvez și să aduc în proprietatrea municipiului clădirile emblematice pentru municipiu, să mă asigur că acestea nu ajung pe mâinile unor bișnițari de patrimoniu, așa cum multe au ajuns înainte să fiu ales primar, respectiv cum multe în România au fost vândute pe bani de nimic, împotriva intereselor populației.

Vezi cum arată proiectul Teatrul Municipal Baia Mare

Vă prezint câteva imagini din proiectele câștigătoare în concursul de soluții și pe care le-am licitat pentru ca în primăvară, imediat ce vremea o să permită, să demarăm reabilitarea. Vom impune un termen de execuție de 12 luni, însă cel mai important este să se facă lucrări de calitate pentru că prin aceste două investiții mai face un pas major pentru modernizarea orașului nostru”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA