AcasăMARAMURESUL ISTORICVEZI LIVE - UPDATE 3 - BUCUREŞTI - Incidente violenţe în Piaţa...

VEZI LIVE – UPDATE 3 – BUCUREŞTI – Incidente violenţe în Piaţa Universităţii. Un jandarm a fost rănit! Protestatarii se bat cu jandarmii

spot_img

DISTRIBUIȚI

VEZI LIVE AICI IMAGINI DIN BUCUREŞTI

Update 21:30 – Jandarmii au dat drumul circulaţiei, pentru o scurtă perioadă de timp. Protestatarii au profitat de ruptură în cordonul format şi au ocupat din nou Piaţa Universităţii. Oamenii strigă „Libertate!” şi „Jos Băsescu!”

Update 20:50 Protestatarii s-au luat la bătaie cu jandarmii în Piaţa Universităţii. Mai mulţi jandarmi şi protestatari au fost răniţi în ciocniri. Cinci persoane au fost rănite, din care trei au fost transportate de urgenţă la spital.

Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, jandarmii s-au echipat cu căşti de protecţie şi cagule, după ce unul dintre colegii lor a fost lovit la cap.

Update 19:40 – Un jandarm a fost rănit în urma altercaţiilor. Numărul jandarmilor a fost suplimentat şi se pregăteşte o intervenţie în forţă.
O femeie a leşinat în timpul protestului de la Universitate, ea fiind prinsă între manifestanţi şi jandarmii care încercau să-i readucă pe oameni pe trotuar, pentru a debloca traficul rutier.
Femeia a fost scoasã din rândul protestatarilor, fiindu-i acordate primele îngrijiri de către alte persoane, în aşteptarea ambulanţei.Update 19:30 – Protestatarii s-au întors de la Palatul Cotroceni la Universitate. Jandarmii au primit ordin de a interveni în forţă şi au format un cordon în jurul oamenilor. Bulevardul Nicolae Bălcescu a fost eliberat iar oamenii au fost împinşi pe trotuar.
Update 19:00
– Protestatarii au ajuns la Palatul Cotroceni şi scandează „Ieşi afară, javră ordinară!”, „Hoţii!” şi „Demisia!”
Update 18:00 – Conform corespondentului Antena 3, Petre Nechita, Bulevardul Nicolae Bălcescu este blocat. O parte din protestatari au reuşit să plece însoţiţi de jandarmi, spre Palatul Cotroceni. Ceialalţi au hotărât să rămână în Piaţa Universităţii, pentru a protesta. Pe străzile din zona Universităţii sunt alte forţe de ordine şi există posibilitatea ca jandarmii să intervină în forţă.

Update 17:00 – Circa o mie de persoane sunt prezente, în continuare, în Piaţa Universităţii, unde protestează faţă de regimul lui Traian Băsescu. Circa 250 de oameni protestează, la această oră şi în Constanţa.
Mitingul de la Sibiu, la care au participat câteva zeci de persoane, s-a încheiat, după circa două ore în care protestatarii au participat la un marş prin centrul oraşului.
În Cluj Napoca, mai multe sute de persoane scandează „Ghici, ghicitoarea mea, oare populaţia cât va mai rezista!”. Oamenii protestează de mai multe ore.
Update 15:00 – Mii de persoane protestează la această ioră în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Timişoara, Craiova, Drobeta Turnu Severin.

Update 14:30 – Corespondentul Antena 3, Petre Nechita, a relatat în direct că s-au adunat câteva sute de oameni în Piaţa Universităţii, că aceştia au venit cu bannere, pe care stă scris „Pentru dreptate şi onoare nu avem nevoie de autorizaţie” şi că protestul este paşnic.
De asemenea, au fost montate garduri, iar jandarmii au creat dispozitive de siguranţă.
În Cluj, peste 100 de persoane s-au adunat pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de Traian Băsescu dar şi susţinerea pentru Raed Arafat, conform corespondentului Ionela Lucan.
Totodată, în Craiova, mai multe zeci de persoane s-au adunat în mijlocul oraşului pentru aceleaşi cauze.
Bucureştenii continuă să-şi arate solidaritatea faţă de Raed Arafat. După protestele ample de ieri seară, oamenii încep să se adune în Piaţa Universităţii. Aici sunt câteva zeci de persoane care protestează paşnic.
Oamenii au ieşit în stradă pentru a doua zi consecutiv pentru a-l susţine pe Raed Arafat şi SMURD- ul. Zeci de taximetrişti şi şoferi din Deva au mărşăluit prin oraş. Oamenii s-au mobilizat şi pe reţelele de socializare.
Zeci de oameni au ieşi pe străzile din Deva pentru a-şi arăta susţinerea pentru fondatorul SMURD, Raed Arafat. Protestatarii au plecat spre Prefectură, au trecut prin faţa sediului PDL şi au mers spre sediul Asociaţiei Salvital, care coordonează activitatea SMURD în Hunedoara.
La Cluj, circa 50 de oameni s-au adunat în centrul oraşului, pentru a-l susţine pe Raed Arafat, dar şi pentru a protesta împotriva regimului Traian Băsescu.
De asemenea, mai multe zeci de persoane s-au adunat şi în Constanţa şi Timişoara pentru aceleaşi motive.

Sursa: www.antena3.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA