spot_img
AcasăAdministrațieVEZI DOCUMENTUL OFICIAL - Masca, obligatorie în spațiile deschise în toate localitățile...

VEZI DOCUMENTUL OFICIAL – Masca, obligatorie în spațiile deschise în toate localitățile cu o incidență de peste 1,5

DISTRIBUIȚI

Într-o ședință ce a avut loc ieri, 2 noiembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat o Horărâre prin care se impune ca toți cetățenii din localități care au o incidență a infectării de peste 1.5 la 1.000 de locuitori, să poarte mască în toate spațiile publice deschise. Până acum, această măsură era aplicată doar pentru localitățile în care incidența depășea numărul de 3 cazuri noi la 1.000 de locuitori.

Tot prin Hotărârea numărul 51, CNSU a adoptat o propunere de modificare cu privire la măsura carantinării la domiciliu a persoanelor care intră în țară din străinătate. Așadar, dacă până acum intrau în carantină doar persoanele care veneau din țări cu o incidență de peste 3, acum valoarea a fost propusă spre a fi modificată la 1,5.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 2 noiembrie, Hotărârea cu numărul Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și a fost propusă modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori. Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori”, se arată în comunicatul oficial.

Listă a țărilor din care, dacă vii în România, trebuie să stai în carantină:

Documentul oficial al Hotărârii CNSU:

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA