AcasăAlteleEconomicVEZI CARE ESTE SUMA – Cea mai mare investiție privată aprobată de...

VEZI CARE ESTE SUMA – Cea mai mare investiție privată aprobată de către Guvernul României are loc în Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

VEZI CARE ESTE SUMA  Universal Alloy Corporation Europe pregăteşte o nouă investiţe în Maramureş în valoare de 130 milioane de euro. Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat în valoare de 37.5 milioane de euro. Suma este cea mai mare aprobată de Guvern pentru o investiţie privată.

Guvernul României a aprobat schema de ajutor de stat pentru investiţia Universal Alloy Corporation din Tăuţii Măgherăuş, lângă Aeroportul Internaţional Maramureş. Investiţia totală va fi de aproximativ 130 de milioane de euro, iar Statul Român va contribui efectiv cu 37,5 de milioane de euro, potrivit Adevărul.ro.

Aceasta este cea mai mare investiţie privată aprobată de către Guvernul României. Universal Alloy Corporation Europe, o companie americană care desfăşoară deja afaceri în Maramureş.

Noua investiţie va consta într-un centru pentru producţia de componente pentru aeronave, prin care compania va oferi aproape 2000 de noi locuri de muncă în Maramureş, fiind gândită şi o cale de rulare care va face legătura între curtea noii unităţi de producţie şi Aeroportul Internaţional Maramureş. Universal Alloy Corporation Europe are în prezent la Dumbrăviţa o secţie de producţie profile şi semifabricate din aluminiu care sunt utilizate de toţi marii producători de aeronave din lume.

Societatea a achiziţionat o suprafaţă totală de 40 hectare de teren în imediata vecinătate a aeroportului. Investiţie va cuprinde un centru de design componente şi structuri aeronave, un centru de training şi hale de producţie pe partea de prelucrare titaniu/aluminiu, în care se vor realiza subansamble mari de aeronave, care vor necesita transport aerian cu aeronave cargo speciale. Prin această investiţie, Maramureşul şi România vor figura pe harta mondială a liderilor unei industrii elitiste: industria aeronautică.

Sursă: Adevărul.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA