AcasăMARAMURESUL ISTORICVEZI AICI IMAGINI LIVE - Uraganul SANDY a paralizat New York-ul. Oameni...

VEZI AICI IMAGINI LIVE – Uraganul SANDY a paralizat New York-ul. Oameni evacuati, scoli inchise

spot_img

DISTRIBUIȚI

Oraşul New York este aproape paralizat în aşteptarea uraganului Sandy. Specialiştii au avertizat că furtuna are o amploare rar întâlnită. Aproape 400.000 de oameni vor fi evacuaţi iar sistemul de transport public a fost închis în întregime, la fel ca şi şcolile, teatrele de pe Broadway şi cazinourile din Atlantic City.

Ochiul uraganului Sandy se afla, luni după-amiază, la 283 de kilometri sud-est de New York, iar viteza sa de deplasare creştea din nou, chiar dacă rafalele de vânt se menţineau la viteza de 150 de kilometri pe oră, potrivit Centrului naţional pentru uragane (NHC).

Uraganul Sandy poate avea consecinţe dezastruoase, a avertizat luni preşedintele american Barack Obama, într-o intervenţie televizată, informează AFP.
Obama le-a atras atenţia compatrioţilor săi că aceasta este o furtună „mare şi puternică”.

foto Reuters

„Ne aşteptăm ca furtuna să lovească în cursul acestei seri (marţi, după fusul României). Milioane de oameni vor fi afectaţi. Cel mai important mesaj pe care am să îl transmit poporului american e să îi asculte pe oficialii locali. Dacă ei vă spun să evacuaţi, evacuaţi. Transportul va fi afectat pentru mult timp, iar electricitatea va fi o problemă. Vor fi mulţi copaci căzuţi şi multă apă. Publicul trebuie să se aştepte la pene lungi de curent”.
„Cred că toată lumea ia situaţia foarte în serios. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre cei care vor fi afectaţi zilele următoare. Va fi o furtună mare, dificilă. Sunt încrezător că suntem pregătiţi de asta”, a mai spus preşedintele SUA Barack Obama.

Potrivit flightaware.com, aproximativ 11.000 de zboruri au fost anulate, luni, pe aeroporturile americane, blocând deplasările a zeci de mii de pasageri, în apropierea sosirii uraganului Sandy. Alte 2.594 de curse au fost deja anulate pentru marţi.
În Extremul Orient, companiile japoneze au anulat şi ele zborurile către New York şi Washington, la fel ca Air India şi Pakistan International Airlines.
Metrourile, autobuzele şi trenurile au fost închise la New York, Philadelphia şi Washington. Tunelurile Holland şi Brooklyn-Battery din Manhattan vor fi închise circulaţiei începând cu ora 14.00 (20.00 ora României), a anunţat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, într-o conferinţă de presă, din cauza riscurilor de inundaţii provocate de uraganul Sandy.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA