spot_img
AcasăAlteleEconomicVEŞTI PROASTE PENTRU ROMÂNI - Pâinea s-a scumpit deja în magazine

VEŞTI PROASTE PENTRU ROMÂNI – Pâinea s-a scumpit deja în magazine

DISTRIBUIȚI

Producătorii din industria de morărit şi panificaţie au început să îşi ajusteze preţurile, ca urmare a valurilor de scumpiri la utilităţi şi a creşterii costurilor cu forţa de muncă din ultima perioada. Pâinea „de un leu” ar putea dispărea de pe piaţă.

În magazine, clienţii pot observa deja o scumpire de câţiva bani a pâinii şi a produselor de panificaţie. Astfel că cel mai ieftin sortiment, franzela de 1 leu, a ajuns să coste peste această sumă.

Reprezentanţii industriei confirmă că pâinea s-a scumpit şi nu exclud majorări de preţuri şi în continuare.

„Trebuie să analizăm costul energiei, cheltuielile cu gazele naturale, forţa de muncă care a devenit mai scumpă prin faptul că salariul minim a crescut de două ori.

Toate acestea s-au contabilizat, iar cel ce a constatat că are deja cheltuieli mai mari decât încasări, a trebuit să scumpească produsul.

Sunt semnale în acest sens şi cred că ar trebui să ne aşteptăm şi la alte scumpiri în 2018.

Am fost notificaţi că energia se va scumpi cu 35%. Or toate aceste creşteri de tarife la utilităţi se văd în preţ şi nu numai la pâine.

Fiecare agent economic îşi face calculele şi ia decizia care să îi convină”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Aurel Popescu, preşedintele Rompan.

Numai în trimestrul III al anului trecut, preţurile angro de energie electrică au crescut în România cu 52%. În august au atins maximele Europei de Est (peste 90 de euro/MWh), reiese dintr-un raport al Comisiei Europene – Direcţia Generală Energie.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.NET

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA