AcasăAlteleEconomicVEŞTI BUNE, VEŞTI PROASTE - De Paște, carnea de porc se scumpește,...

VEŞTI BUNE, VEŞTI PROASTE – De Paște, carnea de porc se scumpește, mielul și capra nu

spot_img

DISTRIBUIȚI

VEŞTI BUNE, VEŞTI PROASTE Paștele vine în acest an cu scumpiri la carnea de porc și cam cu aceleași prețuri la carnea de miel și ied, au anunțat oficialii din industria cărnii.

VEŞTI BUNE, VEŞTI PROASTE Prima veste proastă este legată de carnea de porc, care este și cea mai consumată de români. Aceasta se va scumpi din această lună cu până la 15%-30%, au spus oficialii Asociației Române a Cărnii (ARC), scrie Libertatea.

Prețul acestui produs se va majora din cauza creşterii exportului cărnii în ţările asiatice, înregistrată anul trecut.

„Comparativ cu ultimii doi ani, în trimestrul I 2017, preţul mediu de achiziţie pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016 şi cu 12% mai mare faţă de 2015”, a transmis ARC.

 

La hipermarket veți găsi spată de porc, cu 14-15 lei/kg, iar pulpa de porc fără os între 17-19 lei/ kg.

Printre cauzele care au condus la creşterea preţului cărnii de porc la nivel european se numără creşterea semnificativă în 2016 a exportului de carne de porc în ţările asiatice, precum China și Japonia.

De asemenea,   diminuarea efectivelor de porcine, a jucat și e un rol important în majorarea prețului.

Nu același lucru se poate spune însă când vorbim de prețurile la miel și ied. Potrivit lui Nicolae Cioranu, președintele federației Romovis, prețurile vor rămâne la fel.

„Prețurile vor rămâne la fel pentru la pe acest segment nu prea se mai exportă. Poate pe intern mai este cerere, dar atât.

Românul nu prea consumă carne de miel. Anul acesta preturile vor fi la fel ca anul trecut, adică undeva la 9-10 lei pe kilogram, în viu și 18-22 de lei/kg, tăiat”, a declarat Cioranu.

Acesta a mai afirmat că un preţ bun pentru oieri ar fi fost cel de 22-25 de lei/kg, dar acest lucru este puțin probabil.

sursa INFO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA