AcasăAlteleEconomicVEŞTI BUNE PENTRU TINERII ROMÂNI - În anumite condiţii pot primi de...

VEŞTI BUNE PENTRU TINERII ROMÂNI – În anumite condiţii pot primi de la stat teren gratuit pentru construirea propriei locuinţe

DISTRIBUIȚI

VEŞTI BUNE PENTRU TINERII ROMÂNI Vești bune pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Dacă îndeplinesc anumite condiții, ei vor putea depune cereri pentru a primi de la stat un teren gratuit pe care își vor putea construi propria locuință.

Practic, terenul este acordat pentru folosință gratuită cât timp există casa de pe el, iar acesta poate fi cumpărat ulterior de la stat.

„Prezenta lege reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care este situat terenul”, prevede actul normativ.

De precizat este că atribuirea terenurilor este făcută într-o anumită ordine de prioritate, în funcţie de criteriile aprobate de fiecare consiliu local, scrie avocatnet.ro.

Suprafețele terenurilor solicitate vor fi acordate ținându-se cont de localitatea despre care este vorba.

Suprafața minimă ce poate fi atribuită este de 140 de metri pătrați, iar cea maximă de 300 de metri pătrați.

În cazul orașelor, suprafețele variază între 250 și 400 de metri pătrați, iar în comune pot ajunge până la 1000 de metri pătrați.

Tinerii trebuie să depună o cerere pe care o găsesc în format tipizat la primăria localității unde vor să își construiască locuința.

Etapele construirii unei locuinţe sunt următoarele:

obţinerea certificatului de urbanism;
obţinerea avizelor şi acordurilor necesare;
întocmirea documentaţiilor şi proiectelor tehnice;
obţinerea autorizaţiei de construire;
executarea lucrărilor şi verificarea calităţii acestora;
terminarea lucrărilor şi intabularea locuinţei.

Sursa info Observator

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA