AcasăAlteleEconomicVEŞTI BUNE PENTRU TINERI - Absolvenţii instituţiilor de învăţământ pot beneficia de...

VEŞTI BUNE PENTRU TINERI – Absolvenţii instituţiilor de învăţământ pot beneficia de o primă de inserţie la angajare

spot_img

DISTRIBUIȚI

VEŞTI BUNE PENTRU TINERI  Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.6/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investiţiilor finanţate din fonduri publice.

Potrivit unui amendament adoptat de Cameră la acest proiect, absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării.

„Prima de inserţie se acordă în două tranşe, o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajării, iar a doua tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare”, se arată în proiect.

Nu beneficiază de prevederile acestea absolvenţii care, la data absolvirii studiilor, aveau raporturi de muncă sau de serviciu, absolvenţii care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani, absolvenţii instituţiilor de învăţământ faţă de care angajatorii au obligaţia, potrivit legii, de a-i încadra în muncă.

Deputaţii au mai adoptat un amendament potrivit căruia începând cu data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă se instituie etapa a II-a a Programului naţional de dezvoltare locală.

În cadrul acesteia se va asigura finanţarea pentru un număr de până la 9.500 obiective de investiţii noi introduse în program. Din care cel mult 2.500 de creşe şi grădiniţe şi cel mult 2.000 de unităţi de învăţământ preuniversitar care necesită efectuarea de lucrări de realizare/ extindere/ reabilitare/ modernizare/ dotare în vederea obţinerii autorizaţiilor de funcţionare şi pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional, pentru care se asigură finanţarea multianuală, conform prevederilor legale, până la finalizarea acestora.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA