Acasă Altele Economic VEŞTI BUNE PENTRU ŞOFERI - Comisia de buget din Senat a eliminat...

VEŞTI BUNE PENTRU ŞOFERI – Comisia de buget din Senat a eliminat majorarea accizei la carburanți

DISTRIBUIȚI

VEŞTI BUNE PENTRU ŞOFERI Comisia de buget din Senat a eliminat majorarea accizei la carburanți. Decizia senatorilor a fost luată la dezbaterea ordonanței Guvernului Tudose.

Propunerea a fost făcută de senatorii PNL. Votul final urmează să fie dat în plenul Senatului.

Pe 15 septembrie a intrat în vigoare acciza crescută la carburanți, însă benzina și motorina s-au scumpit deja de când Ministerul Finanțelor a anunțat proiectul și până în acest moment, scrie Libertatea.

Practic, Guvernul reintroduce acciza suplimentară de 7 eurocenți pe litru, care a fost în vigoare din aprilie 2014 până în decembrie 2016.

Aceasta a fost eliminată la finele anului trecut, la pachet cu taxa pe stâlp de 1% din valoarea activelor.

Concomitent, cota generală de TVA a scăzut de la 20% la 19%. Toate aceste scăderi de taxe au fost stabilite încă din 2015, odată cu aprobarea noului Cod Fiscal.

Senatorul PNL Florin Cîțu a anunțat că în comisie fost respins amendamentul meu prin care aplicarea legii cu TVA defalcat devenea optionala pe o perioada de timp nedeterminata.

PSD a introdus un amendament si a fost aprobat prin care TVA defalcat se va aplica doar companiilor care fac contracte cu statul iar pentru restul companiilor devine obligatorie de la 1 ianuarie 2019 (am votat împotriva deoarece eu cred ca singura solutie este sa nu se aplice aceasta lege).

În plus, comisia a dat raport negativ pentru ordonanta care face plata contributiilor pentru contracte part time sa fie la nivelul celor pentru contracte full time (am votat pentru raport negativ) și a adoptat un amendament al PNL de eliminare a supra accizei.

”Aceasta este situatia acum. Totul se poate schimba la votul din plen. De aceea este nevoie de presiune din partea dumneavoastra, societatea civila, pentru a ne asigura ca ceea ce am reusit astazi nu este întors in plen sau la Camera Deputatilor”, a spus Cîțu.

Info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA