spot_img
AcasăEvenimentSportVEȘTI BUNE PENTRU FANII CSM ȘTIINȚA – Trei zimbri și-au prelungit contractele...

VEȘTI BUNE PENTRU FANII CSM ȘTIINȚA – Trei zimbri și-au prelungit contractele cu vicecampioana României

DISTRIBUIȚI

VEȘTI BUNE PENTRU FANI  Trei zimbri și-au prelungit contractele cu vicecampioana României la rugby, CSM Știința. Este vorba despre Paul Rusu, Mihai Dico și John Leiataua. În același timp, CSM Știința a renunțat, după 10 ani, la serviciile pilierului Florin Gorun.

Paul Rusu

VEȘTI BUNE PENTRU 2

În aceste zile conducerea vicecampioanei României C.S.M.Știința Baia Mare împreună cu Paul Rusu au decis prelungirea raporturilor contractuale pentru o perioadă de încă doi ani.

Născut pe data de 10 septembrie 1984 în Năsăud județul Bistrița, pilierul de 1,78 m – 115 kg și-a început cariera la Rugby Club Domus Gura Humorului fiind legitimat pentru prima oară pe data de 4 octombrie 1999. Începând cu vara lui 2002, de pe data de 22 august evoluează la C.S.M.Bucovina Eldoforest Suceava. După exact doi ani și patru zile pe data de 26 august 2004 este transferat la Baia Mare, pe atunci C.S.M. Remin. Pe lângă pleiada de succese obținute cu C.S.M.Știința Baia Mare, pe plan intern, anul 2016 a fost unul de apogeu atât în plan profesional cât mai ales în cel personal. Ca jucător a debutat pentru prima reprezentativă la Madrid contra Spaniei pe data de 13 februarie într-o victorie 21-18,la vârsta de 31 de ani 5 luni și 3 zile, în timp ce la exact opt luni de la acest debut, pe data de 13 octombrie soția sa Simona i-a adus pe lume primul copil, Aida Elena, o fetiță ce a cântărit la naștere 3500 grame și 49 de cm înălțime.

 

Mihai Dico

VEȘTI BUNE PENTRU 4

De comun acord cu Mihai Dumitru Dico, diriguitorii vicecampioanei României, C.S.M. Știința Baia Mare au decis prelungirea raporturilor contractuale pentru o perioadă de încă trei ani.

Născut pe data de 16 august 1987 la Baia Mare, pilierul de 1,87 m – 100 kg a început să practice rugby-ul în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv. Prima legitimare ca junior s-a consemnat pe data de 24 aprilie 2004 la C.S.S.2 Baia Mare, urmată de alți ani petrecuți a C.S.S.Gura Humorului (28 septembrie 2004 – 28 iulie 2006). În vara lui 2006 (29 iulie) la vârsta de 19 ani este legitimat ca senior la C.S.M. Univesitatea Remin Baia Mare, club alături de care a cunoscut toate marile performanțe. În plan sportiv primul pisc atins de pilierul de 30 de ani a fost prezența la Campionatul Mondial Under 19 din Dubai, urmat de medalia de bronz obținută cu echipa de club la Cluj împotriva Aradului. A urmat convocarea la echipa națională de tineret Under 21 și prezența la Campionatul European, încununată cu obținerea medaliei de aur împotriva Rusiei. Debutul la prima reprezentativă s-a produs acum aproape doi ani pe data de 14 martie 2015 într-un meci din cadrul Rugby Europe Championship jucat la Heidelberg, Germania – România 12-17.

 

John Leiatau

VEȘTI BUNE PENTRU 3

Oficialii echipei de rugby C.S.M.Știința Baia Mare au ajuns și cu John Leiataua la un acord de prelungire a raporturilor contractuale cu încă șase luni.

Născut la Sidney în Australia pe data de 13 ianuarie 1991, centrul de 1,94 cm – 111 kg a fost a transferat la C.S.M.Știința Baia Mare acum doi ani, legitimarea în tabăra zimbrilor producându-se pe data de 12 februarie 2015. Sub culorile zimbrilor, centrul australian a jucat ca titular trei finale, cea a Cupei Regelui (3 decembrie 2016), 10-8 cu C.S.A.Steaua, a SuperLigii de rugby (5 decembrie 2015) 15-18 cu Timișoara Saracens respectiv Cupa României (21 mai 2016) 12-37 cu campioana en-titre Timișoara Saracens.

 

Florin Gorun

VEȘTI BUNE PENTRU

În aceste zile de comun acord cu jucătorul, conducerea vicecampioanei României, a decis să renunțe la serviciile lui Florin Gorun.

Acesta s-a născut pe data de 15 august 1985 la Medgidia (în centrul Podișului Dobrogei de Sud. În perioada liceului la vârsta de 16 ani, pe data de 17 noiembrie 2001) semnează cu formația de la Malul Mării, C.F.R.Constanța. După un an petrecut la divizionara B, Rugby Callatis Mangalia (club cu care a semnat pe data de 18 septembrie 2003), puternicul pilier de 1,79 cm – 116 kg s-a transferat în nordul țării la C.S.M.Știința Baia Mare, data înregimentării fiind (25 august 2004). Cu zimbri reușește să îmbrace de trei ori tricoul de campion național, trecându-și în palmares o Cupă a României, Cupa Regelui, Cupa Europei Centrale și de Est, Supercupa Europei, precum și titlul de campion național la Rugby 7. Per total Gorun a jucat nu mai puțin de 17 finale; 6 de Divizia Națională sau SuperCupă, 5 de Cupa României, câte 2 de Cupa Regelui și Cupa Europei Centrale și de Est, plus câte o finală de Supercupa Europei în speță Campionatul Național de Rugby 7. Pe plan internațional Gorun a bifat ambele partide disputate de C.S.M.Știința Baia Mare în Challenge Cup împotriva rușilor de la STM Enisey Krasnoyarsk. Pentru o scurtă perioadă de doar doi ani (2012-2014) jucătorul din linia întâi se întoarce acasă evoluând pentru echipa fanion a județului Constanța, Rugby Club Județean Farul. Pe data de 24 ianuarie 2014 se reîntoarce la Baia Mare, semnând u nou contract cu o durată de trei ani. Pentru munca depusă în cei zece ani petrecuți la Baia Mare, conducerea C.S.M.Știința îi mulțumește și îi dorește multă sănătate și succes pe viitor.

Sursă info și foto: Alin Botioc/www.rugbybaiamare.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA