spot_img
AcasăAdministrațieVEȘTI BUNE - Parcarea pe trotuar, interzisă de Ministerul de Interne

VEȘTI BUNE – Parcarea pe trotuar, interzisă de Ministerul de Interne

DISTRIBUIȚI

Conform proiectului de lege de modificare a Ordonanței 195/2000, Ministerul Afacerilor Interne intenționează să instituie o regulă care va fi cu siguranță pe placul pietonilor: parcarea pe trotuar va fi interzisă.

„Singura excepție va fi aceea în care administratorul drumului public poate permite, cu avizul poliției rutiere, oprirea sau staționarea, parțial sau total, a vehiculelor pe anumite zone ale trotuarelor, marcate și semnalizate în mod corespunzător”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Excepția la care MAI face referire are în vedere situațiile în care dimensiunile trotuarului pot permite inclusiv parcarea de vehicule, administratorul drumului urmând a semnaliza posibilitatea de oprire sau staționare pe trotuar și marca zona destinată parcării sau staționării, după caz. Numai în aceste situații este posibilă parcarea pe trotuar a vehiculelor.

„Norma se regăsește la art. 1176 alin. (2), ca obligație a administratorului drumului public. Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, urmează a fi aduse modificări, în acord cu aceasta și regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, aspect prevăzut la art. VI din proiectul de lege”, se mai arată în comunicatul MAI.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a publicat la finalul săptămânii trecute proiectul de hotărâre de guvern care va reglementa modul în care pot fi ridicate vehiculele staţionate neregulamentar.

Mai multe, aici.
sursă foto: www.facebook.com
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA