AcasăEvenimentSportVESTEA BUNĂ PENTRU BALAJ ȘI TUDOR – FIFA a decis că pot...

VESTEA BUNĂ PENTRU BALAJ ȘI TUDOR – FIFA a decis că pot continua să arbitreze şi după 45 de ani!

DISTRIBUIȚI

Arbitrii Cristian Balaj şi Alexandru Tudor pot să-şi continue activitatea internaţională şi după vârsta de 45 de ani, pe care o vor împlini anul viitor.

FIFA a trimis o circulară tuturor asociaţiilor naţionale prin care informa că a fost eliminată limita de vârstă a arbitrilor internaţionali, care era de 45 de ani. Forul mondial a precizat că îşi rezervă dreptul să testeze suplimentar cavalerii fluierului care au depăşit această vârstă.

Pe lista trimisă de asociaţiile naţionale la FIFA trebuie să fie arbitri care au împlinit 25 de ani şi care au o activitate în prima ligă de cel puţin doi ani, dar nu mai există şi limita superioară. Pe plan intern, Balaj şi Tudor vor putea să “fluiere” şi după 45 de ani, dacă vor face o cerere în acest sens, iar aceasta va fi aprobată de Comitetul Executiv al FRF.

Lista FIFA pentru 2016 va trebui să fie trimisă de Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul FRF până la data de 18 octombrie. Pentru anul viitor ar putea fi o singură modificare, cea a înlocuirii centralului craiovean Sebastian Colţescu.

Acesta este în pericol să fie scos din rândul arbitrilor internaţionali din cauza prestaţiei de la partida Astra – Steaua 2-0, din etapa a 6-a. Totuşi, nu este exclus ca CCA să fie mai tolerantă cu arbitrul oltean şi să-l lase pe lista FIFA şi în 2016. Singurul candidat care îndeplineşte cerinţele FIFA pentru a-l substitui pe Colţescu este un alt craiovean, George Găman, cu condiţia ca acesta să se pună la punct cu limba engleză.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA