spot_img
AcasăEvenimentVESTEA BUNĂ - Papa Francisc a acceptat invitaţia preşedintelui Johannis și va...

VESTEA BUNĂ – Papa Francisc a acceptat invitaţia preşedintelui Johannis și va veni în România!

DISTRIBUIȚI

Papa Francisc va veni în România. Suveranul Pontif a acceptat invitaţia lui Klaus Iohannis, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Aflat în vizită la Vatican, Klaus Johannis a fost întâmpinat de Papă cu un salut în limba germană. Aşa cum prevede protocolul, Suveranul Pontif şi preşedintele român şi-au oferit cadouri simbolice.

„Preşedintele României i-a adresat Sanctităţii Sale invitaţia de a vizita România. Invitaţia a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Johannis şi Suveranul Pontif au avut o întrevedere de aproape 30 de minute în biblioteca privată a Papei. Apoi, potrivit protocolului de la Vatican, şeful statului i-a prezentat-o Papei şi pe soţia sa, Carmen. Preşedintele i-a dăruit Papei o monedă de aur dedicată comemorării a 2000 de ani de creştinism şi o frescă a artistului Ştefan Orth, reprezentând centrul cetăţii Sibiului. Papa Francisc s-a arătat foarte interesat de istoria oraşului lui Klaus Johannis şi de tradiţia sa ecumenică.

Jurnaliştii acreditaţi la Vatican spun că Papei Francisc îi place să personalizeze cadourile pe care le oferă celor pe care îi primeşte în audienţă. Preşedintele Johannis a primit unul dintre primele texte religioase scrise chiar de Papă şi o efigie a Îngerului Păcii învingând Moartea.

Klaus şi Carmen Johannis şi-au încheiat vizita la Vatican în Basilica San Pietro. Cuplul prezidenţial a depus un buchet de flori şi s-a rugat la mormântul lui Ioan Paul al II-lea şi a trecut şi pe la celebra Pieta a lui Michelangelo.

Preşedintele Klaus Johannis a venit la Vatican cu o misiune: după o discuţie cu Patriarhul Daniel, şeful statului a decis să-l invite pe Papa Francisc să facă o vizită în România în 2018, când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Ar fi pentru a doua oară când un Papă vine la Bucureşti, după vizita istorică a lui Papa Ioan Paul al -II- lea, în 1999.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA