AcasăActualitateSocialVESTEA BUNĂ - Drepturile salariale obținute de cadrele didactice prin hotărâri judecătorești...

VESTEA BUNĂ – Drepturile salariale obținute de cadrele didactice prin hotărâri judecătorești vor fi achitate în trimestrul III

spot_img

DISTRIBUIȚI

Guvernul va aloca peste 560 milioane de lei pentru plata drepturilor câștigate în instanță de cadrele didactice. Ministrul delegat pentru Dialog Social, senatorul PSD Liviu Pop, asigură cadrele didactice că toate drepturile salariale obținute prin hotărâri judecătorești vor fi achitate în trimestrul III al anului în curs.

Cei mai mulți bani vor fi alocați pentru Municipiul București – 32.383 mii lei și pentru județele Argeș – 31.320 mii lei, Dolj – 23.039 mii lei, Timiș – 18.679 mii lei și Suceava – 18.512 mii lei.

Executivul a aprobat în ședința de marți, 28 iulie, rectificarea bugetară. Potrivit premierului Victor Ponta, sunt asigurate absolut toate drepturile constituționale fundamentale – salarii, pensii, alocații, ajutoare de șomaj, disponibilizări.

”Drepturi, din punctul de vedere al Guvernului, corecte, sunt de fapt reveniri în cele mai multe cazuri la ceea ce au tăiat alții în 2010. Și mă refer aici la faptul că alocăm toți banii necesari pentru plata alocațiilor mărite pentru copii, pentru plățile suplimentare aprobate de Parlament pentru veteranii de război, pentru foști deținuți politici, pentru aviatori, personalul navigant, pentru diplomați, pentru grefieri, pentru toate categoriile sociale. Astăzi, când vorbim, la trei ani de la preluarea guvernării, nu mai există nicio categorie, care a fost nedreptățită în 2010 – 2011, să nu-și fi primit, practic, banii înapoi. Și sunt lucruri în plus pe care am putut să le facem printr-o bună administrare”, a susținut șeful Executivului.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA