AcasăEvenimentVESTEA BUNĂ – Două firme italiene au câștigat licitația de modernizare a...

VESTEA BUNĂ – Două firme italiene au câștigat licitația de modernizare a aeroportului și dau asigurări că termină în 60 de zile!

DISTRIBUIȚI

Dorin Buda, directorul Aeroportului Baia Mare, a declarat miercuri, pentru agerpres.ro, că lucrarea de prelungire cu peste 300 de metri a pistei a fost câştigată de două firme italiene asociate, care asigură mentenanţă aeroportură în ţara de origine.

Dorin Buda a precizat că lucrările de prelungire a pistei, plus decopertarea terenului pe axul de prelungire a pistei şi devierea pârului Săsar ar putea dura 60 de zile.

„Durata contractului de execuţie a investiţiei cu toate lucrările aferente ar trebui să fie de 90 de zile, însă specialiştii celor două firme, care au vizitat locul de execuţie, susţin că o asemenea lucrare ar putea să dureze 60 de zile. Cele două firme italiene, Societa Per Azioni Esercizi Aeroportuali S.E.A. şi Vitali S.p.A au ofertat suma de 58,2 milioane lei pentru realizarea investiţiei, fiind selectate pentru executarea modernizărilor prevăzute în proiect. Reprezentanţii firmelor au precizat că pentru a termina lucrarea de modernizare a pistei şi celelalte investiţii, vor demara cinci şantiere simultan. Firma deţine capacitate logistică şi personalul necesar acestui gen de lucrări”, a preciza Dorin Buda.

Consorţiul italian a mai lucrat pentru aeroporturile din Milano şi Bergamo.

Directorul Dorin Buda a mai spus că odată cu terminarea investiţiei, aeroportul devine operabil curselor mediu curier pe rute interne şi externe.

„Lipsa unei piste corespunzătoare aterizării-decolării aeronavelor mediu curier a fost mereu o problemă pentru noi. Acum putem spune că acest impediment dispare, iar companiile aeriene care transportă pasageri şi marfă vor putea utiliza aeroportul din Baia Mare în condiţii sigure. În mod cert, după acest pas, vom avea noi rute de pe Baia Mare, îndeosebi conexiuni externe cât şi cargo”, a spus Dorin Buda.

Aeroportul internaţional Baia Mare este operat zilnic doar de Compania Tarom cu o singură cursă pe ruta Bucureşti – Baia Mare – Bucureşti, precum şi zboruri charter ori private.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA