AcasăActualitateSocialVestea bună! Au fost deblocate posturile din Sănătate. Vezi cum se vor...

Vestea bună! Au fost deblocate posturile din Sănătate. Vezi cum se vor face angajările

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 3.800 de posturi din sistemul sanitar au fost deblocate, majoritatea sunt pentru spitalele din subordinea autorităţilor locale, astfel că urmează organizarea concursurilor pentru ocuparea acestora, a anunţat, joi, subsecretarul de stat Raed Arafat, prezent la Adunarea Generală a CMR.
Raed Arafat a precizat că odată cu deblocarea posturilor, angajările se fac unu la unu, adică pleacă o persoană, se angajează alta, şi nu unu la şapte, respectiv angajarea unei persoane numai dacă pleacă alte şapte, cum s-a întâmplat din 2009 şi până la deblocarea posturilor. Regula unu la 7 a fost instituită de guvernarea Boc, iar efectele nu au întârziat să apară. Deficitul de personal a fost resimțit în primul rând de pacienți.
În legătură cu creşterea veniturilor în sistemul sanitar, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a spus că o decizie în acest sens poate fi luată de Ministerul de Finanţe.
Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, ministerelor Sănătăţii şi Finanţelor să se asigure că finanţarea spitalelor va fi previzionată corect şi mult mai realist în bugetul pe anul viitor decât în cel din 2012, astfel încât autorităţile să nu mai fie obligate să intervină în ultimul moment în ajutorul spitalelor.

„E un sistem de lucru de tip «pompier», începe să ardă situaţia la un spital şi venim repede cu o cisternă cu apă. Umblăm cu maşina de pompieri sau cu SMURD-ul ca să intrăm doar în situaţii de urgenţă”, a spus Ponta, în şedinţa de Guvernul.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA