AcasăAlteleEconomicVESTE DE LA PREMIER – ISU va primi dotări în valoare de...

VESTE DE LA PREMIER – ISU va primi dotări în valoare de 600 de milioane de euro în următorii ani

DISTRIBUIȚI

VESTE DE LA PREMIER   Premierul Mihai Tudose a anunţat, miercuri seară la Antena 3, că a găsit banii necesari, respectiv 600 de milioane de euro, pentru dotarea sistemului de intervenţii în situaţii de urgenţă, precizând că secretarul de stat Raed Arafat urmează să semneze documentele necesare în acest sens, scrie News.ro.

Prima dată când mi-a spus domnia sa (Raed Arafat – n.r.) suma, m-am aşezat eu pe scaun: 600 de milioane de euro. Mi-a dat apă, m-a lăsat plângând. După trei zile l-am chemat eu pe domnia sa, i-am dat apă că, atunci când i-am spus că i-am găsit banii, s-a aşezat el pe scaun. I-am găsit banii – fonduri europene, contractare”, a afirmat premierul.

Mihai Tudose a spus că Raed Arafat urmează să semneze documentele necesare pentru dotarea ISU.

Domnul Arafat începe să semneze hârtiile. Eu cred că le va lua repede. Nu toate sunt pe stoc evident, nu găseşti marfă de genul acesta pe stoc, dar să înceapă de undeva. Mie când mi-a spus că avem patru judeţe fără autospecială cu scară am zis că glumeşte. Maşinuţa aia de jucărie cu o chestie roşie pe ea, cu o scară sus şi care salvează pe cineva de la un etaj superior. Sunt patru judeţe unde jucăriile astea nu există”, a precizat Tudose, potrivit sursei citate.

La începutul lunii iulie ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat raportul privind problemele sistemului de intervenţii în caz de urgenţă, din care a reieşit că ar trebui alocate fonduri de aproape 400 de milioane de euro până în 2020 pentru o serie de reparaţii şi achiziţii. Premierul i-a cerut imperativ ministrului de Finanţe să găsească la rectificare 15 milioane de euro pentru prima etapă a modernizării.

Am luat în considerare reparaţia capitală într-un centru autorizat a motoarelor avionului mediu-curier Cessna seria 560-0200, destinat misiunilor umanitare SMURD. Necesarul financiar pentru această operaţionalizare este de 1.000.500 de euro. Reparaţia capitală a elicopterului MI8 şi configurarea acestuia pentru misiuni de căutare-salvare, inclusiv pe mare. Vorbim de montarea sistemului de flotabilitate, necesarul financiar estimat fiind de 5.000.600 de euro. Asigurarea capabilităţilor necesare pentru zborul night-vision-google pentru elicoptere grele din dotare – am luat în calcul operaţionalizarea a cinci elicoptere deja existente. Vorbim de un necesar financiar de 5 milioane de euro. Executarea de reparaţii şi asigurarea resursei de zbor în 2017 – efort financiar de 2,527 milioane euro, precum şi reducerea deficitului de personal. Necesarul financiar trebuie abordat în funcţie de bugetul alocat ordonatorului secundar”, a afirmat ministrul Internelor.

 

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA