AcasăMARAMURESUL ISTORICVeste bună pentru cuplurile romantice - Se dă liber la căsătorii şi...

Veste bună pentru cuplurile romantice – Se dă liber la căsătorii şi în alte locuri decât în primării, inclusiv în aer liber

DISTRIBUIȚI

Căsătoriile ar putea fi organizate şi în alte locuri decât primăriile, cum ar fi grădini botanice, muzee, parcuri, potrivit unui amendament la Legea privind actele de stare civilă depus la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Amendamentul care modifică astfel Legea 119/1996 privind actele de stare civilă a fost propus de deputatul PC Bogdan Ciucă.

Potrivit amendamentului, căsătoria se poate oficia în astfel de locuri dacă primarul aprobă o cerere în acest sens, care motivează solicitarea, şi dacă ofiţerul stării civile este disponibil, au decis, marţi, deputaţii jurişti. „Eu am propus acest amendament la o iniţiativă a ministerului Administraţiei şi Internelor. Era vorba despre încheierea căsătoriilor la primărie, iar eu am propus ca, la cerere, motivată, primarul să aprobe oficializarea căsătoriilor şi în alte locuri, cum ar fi grădinile botanice, parcuri, muzee, alte locuri pe care şi le doresc tinerii, şi nu neapărat sălile din primării”, a precizat Ciucă. Deputatul PC a spus că legea este valabilă pentru toate primăriile din toată ţara, unele dintre acestea nu au condiţiile necesare, nu au săli special amenajate, fiind improprii desfăşurării unor evenimente fericite de acest fel.

Deputații vor dezbate proiectul

„Eu am propus ca primarul să poată aproba o cerere motivată a celor care se căsătoresc astfel încât oficializarea căsătoriei să poată avea loc într-o grădină botanică, într-un parc, într-un muzeu, asta dacă cererea este rezonabilă – deci să nu fie pe vârful blocului – şi dacă ofiţerul stării civile este disponibil şi poate merge acolo”, a spus Ciucă. El a precizat că autoritatea este dată de persoana care oficializează căsătoria, respectiv ofiţerul stării civile, de tricolor şi de formula care se rosteşte la starea civilă, iar nu de locul în care procedura de stare civilă are loc. Proiectul de lege astfel amendat va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, acest for fiind şi Camera decizională.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA