AcasăActualitateSocialVESTE BUNĂ PENTRU ALERGICI – S-a inventat un plasture care ține sub...

VESTE BUNĂ PENTRU ALERGICI – S-a inventat un plasture care ține sub control hipersensibilitatea

DISTRIBUIȚI

VESTE BUNĂ PENTRU ALERGICI   O companie biofarmaceutică franceză a dezvoltat primul plasture transdermic eficace împotriva alergiei la alune și arahide, conform celor mai recente rezultate ale unui studiu clinic prezentat în weekend în Statele Unite. În plus, acesta s-a dovedit a fi o soluție promițătoare și împotriva altor alergeni alimentari, informează marți AFP.

Acest plasture epidermic numit Viaskin poate reduce cu 98% riscul de șoc alergic exacerbat, care poate fi fatal, conform unui studiu clinic aflat în faza a 2-a, efectuat timp de peste doi ani asupra unui grup compus din 171 de pacienți cu vârste între 4 și 11 ani.

Se estimează că în Statele Unite 2% dintre copii sunt alergici la alune, cifra crescând cu 50% la sfârșitul anilor ’90, conform Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

În cadrul studiului, 83,3% dintre participanți au reușit să multiplice cantitatea de arahide pe care o puteau consuma. “Rezultatele sunt extrem de încurajatoare”, a declarat dr. Pierre-Henri Benhamou, cofondator și CEO al companiei care a dezvoltat plasturele, DBV Technologies, într-un interviu telefonic acordat AFP. “Acesta este primul plasture pentru desensibilizarea și vindecarea alergiilor alimentare”, a menționat el adăugând că în prezent “nu există nici un tratament împotriva acestui tip de alergeni”.

Agenția pentru Alimente și Medicamente (Food and Drug Administration ? FDA) a Statelor Unite a acordat statutul de agent terapeutic acestui plasture, deschizând calea către un proces accelerat de autorizare de punere pe piață a acestuia, posibil în 2018, mai arată sursa citată.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA