AcasăMARAMURESUL ISTORICVESTE BUNA - Ieri a fost repornit sistemul IMAGETRAK. Baza de date...

VESTE BUNA – Ieri a fost repornit sistemul IMAGETRAK. Baza de date a Politiei Romane functioneaza la parametrii normali !

DISTRIBUIȚI

În urma unei defecțiuni a sursei de alimentare electrice de tip UPS, sistemul IMAGETRACK a fost oprit voluntar la data de 27 iunie a.c.. Întrucât sursa a fost înlocuită, sistemul a fost repornit, iar în urma testelor efectuate s-a stabilit că funcționează în parametrii normali. Menționăm faptul că, în urma opririi acestui sistem, activitatea Poliției Române nu a fost blocată și nici baza de date nu a fost afectată.
În ceea ce privește remedierea defecțiunilor tehnice survenite la baza de date AFIS, specialiștii IGPR și cei ai firmei producătoare analizează modalitățile de depanare a sistemului, în cel mai scurt timp posibil.
Defecțiunile survenite la cele două baze de date nu au afectat cooperarea polițienească internațională în domeniul criminalistic.
Subliniem faptul că, în România, prevederile Tratatului de la Prum au intrat în vigoare începând cu data de 3 martie 2009.
Conform acestuia, statele membre trebuie să operaționalizeze schimbul automat în trei domenii de referință, respectiv de date ADN, date dactiloscopice și date privind vehiculele. Dintre cele trei domenii, primele două sunt în responsabilitatea Poliției Române.
În acest sens, la finalul anului 2009 a fost operaţionalizat schimbul automat de date genetice. În prezent, acesta se desfășoară cu Austria, Olanda, Germania, Franța, Spania, Slovenia, Lituania, Letonia și Slovacia. De asemenea, suntem în teste cu Cipru și Estonia.
Pentru operaționalizarea schimbului de date dactiloscopice, în 21 iunie 2012, Poliția Română a încheiat un contract de achiziție a unui soft care să permită căutările automate ale urmelor și impresiunilor papilare, de către sisteme similare din dotarea Polițiilor Europene și similar.
Conform prevederilor contractului, interfața trebuie să devină funcțională începând cu data de 19 noiembrie a.c.. Până în prezent activitatea derulată în acest contract s-a desfășurat în conformitate cu clauzele contractuale, nefiind înregistrate întârzieri.
Până la operaționalizarea acestuia schimbul de date dactiloscopice se realizează prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din I.G.P.R..

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA