AcasăActualitateVESTE BOMBĂ PENTRU ȘOFERI – Polițiștii rutieri vor putea folosi radarele doar...

VESTE BOMBĂ PENTRU ȘOFERI – Polițiștii rutieri vor putea folosi radarele doar pe mașini inscripționate și în locuri semnalate cu panouri rutiere afișate cu 500-1.000 de metri înainte

spot_img

DISTRIBUIȚI

VESTE BOMBĂ PENTRU ȘOFERI   Deputați din toate partidele politice, mai puțin USR, din comisia juridică și cea pentru de Transporturi din Camera Deputaților au votat un proiect de lege care aduce modificări la Codul Rutier și obligă ca polițiștii rutieri să folosească radarele doar pe mașini inscripționate și în locuri semnalate cu panouri rutiere afișate înainte cu 500-1000 de metri înainte.

Proiectul de lege inițiat la bază de deputatul PNL Florin Roman prevedea că maşinile de poliţie cu radar trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române și să fie poziţionate vizbil. Guvernul anunțase anterior că nu susține proiectul de lege.

Comisia juridică și cea pentru Transporturi din Camera Deputaților a adus modificări proiectului de lege, astfel încât “maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”, conform Hotnews.

Panoul de avertizare va fi montat de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului. Deputații din comisie au mai decis ca dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

Sursă info: Hotnews

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA