AcasăActualitateSocialVERIFICĂRI - Magazinele din mediul rural, la control

VERIFICĂRI – Magazinele din mediul rural, la control

spot_img

DISTRIBUIȚI

VERIFICĂRI  Magazinele alimentare din mediul rural au fost atent verificate de inspectorii sanitar veterinari. Timp de o lună, respectiv pe tot parcursul lunii august aceștia au trecut prin magazine alimentare, baruri și alte unități de alimentație publică. Inspecțiile au fost efectuate pentru a se asigura că sunt respectate condițiile de igienă.

Inspectorii sanitar veterinari spun că au fost alcătuite echipe mixte de control formate din inspectori pentru siguranța alimentelor și ai Serviciului Antifraudă care au luat la purecat magazinele alimentare, barurile și rulotele.

Citește și VERIFICĂRI SILVICE – Camioane, căruţe şi trenuri, la control

Prin verificări au trecut zeci de astfel de unități, iar deficiențele nu au întârziat să apară. Potrivit oficialilor sanitar veterinari, deficiențele nu s-au lăsat prea mult așteptate, astfel că, în câteva zeci de cazuri, au fost aplicate amenzi usturătoare. Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate magazinelor alimentare, iar echipele de control au constatat că cel mai adesea normele de igienă sunt încălcate la nivelul barurilor.

Au fost însă întâlnite și deficiențe minore pentru care au fost acordate avertismente, dar și termene până la care vor trebui remediate problemele.

De menționat că tot în urma controalelor au fost reținute și dirijate spre unitățile de neutralizare câteva zeci de kilograme de produse alimentare neconforme.

C.A.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA