spot_img
AcasăActualitateVERIFICAREA RESPECTĂRII MĂSURILOR ANTI-COVID | Amenzi de mii de lei date de...

VERIFICAREA RESPECTĂRII MĂSURILOR ANTI-COVID | Amenzi de mii de lei date de polițiștii maramureșeni. “Nu vom tolera nici o abatere a legii”

DISTRIBUIȚI

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş sub autoritatea Instituției Prefectului Maramureş, şi împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, precum și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, între 4 și 5 octombrie, au fost desfăşurate în sistem integrat 17 acţiuni în zone aglomerate, la care au participat peste 15 efective, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În acest context, luni, 4 octombrie, au fost legitimate 1.770 persoane fizice, au fost verificate 14 societăți comerciale, 454 de obiective/locații de interes și 157 de mijloace de transport, din care opt mijloace de transport public în comun.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale:

opt pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;
o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea;
două sancțiuni aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Valoarea sancțiunilor a fost de 6.000 de lei.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nici o abatere a legii. Totodată, solicităm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă”, transmit polițiștii maramureșeni.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA