spot_img
AcasăNews AlertVERDICT - Primarul din Tăuții Măgherăuș, condamnat la închisoare

VERDICT – Primarul din Tăuții Măgherăuș, condamnat la închisoare

DISTRIBUIȚI

Primarul orașului Tăuții Măgherăuș, Anton Ardelean, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Sentința a fost dată la trei ani după ce primarul Anton Ardelean a fost dat în judecată pentru că a acordat, timp de trei ani, ajutoare sociale mai multor familii din orașul Tăuții Măgherăuș, fără ca acestea să aibă drept. Acțiunea sa a fost încadrată la ”infracțiuni de corupție (Legea nr. 78/2000)”, beneficiarii ajutoarelor fiind rude ale consilierilor locali sau angajaților din primărie, prieteni sau apropiați pe al căror sprijin primarul se baza în campania electorală.

Mai mult, cu toate că persoana vătămată (Oraşul Tăuţii Măgherăuş, prin viceprimar şi prin Consiliul Local al Oraşului Tăuţii Măgherăuş), nu s-a constituit parte civilă în cauză instanța a decis confiscarea de la inculpat a sumei de 162.550 lei. De asemenea, Anton Ardelean a fost obligat să plătească suma de 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

”Menţine măsura sechestrului asigurator, instituită prin Ordonanţa nr. 176/P/2010 din data de 09.02.2012 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, asupra imobilului reprezentând construcţie – casă de locuit în suprafaţă desfăşurată de 276 mp, anexă în suprafaţă de 12 mp şi teren aferent în suprafaţă totală de 1.346 mp, – aparţinând inculpatului”, se mai arată în sentința dată de Judecătoria Baia Mare.

Sentința nu este definitivă, primarul putând face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA