spot_img
AcasăAlteleEconomicVENITURI - Cât câștigă un agent imobiliar independent

VENITURI – Cât câștigă un agent imobiliar independent

DISTRIBUIȚI

VENITURI Agenţii imobiliari independenţi din România au obţinut în primele şase luni ale anului venituri medii lunare de 4.000 de euro.
VENITURI Potrivit datelor RENET (reţea de agenţi imobiliari independenţi), valoarea este de aproape două ori mai mare faţă de veniturile din salariu şi comision obţinute de un agent imobiliar care lucrează într-o agenţie de profil.

Diferenţa se datorează faptului că agenţii imobiliari independenţi îşi păstrează 100% din valoarea comisioanelor încasate din tranzacţiile imobiliare efectuate, dar şi că aceştia lucrează în baza unor contracte de reprezentare în regim de exclusivitate (faţă de intermedieri neexclusive) ceea ce presupune o eficienţă mai mare a muncii.

De exemplu, dacă într-o lună un agent imobiliar intermediază vânzarea unui apartament de 100.000 euro, veniturile în cazul în care este angajat într-o agenţie imobiliară pot ajunge la 2.000 euro, în timp ce agentul imobiliar independent încasează 4.000 euro, întrucât îşi păstrează întreg comisionul.

sursa info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA