spot_img
AcasăslolvaciaVENIȚI LA TEATRU! - Premiera „Ursul” deschide noua stagiune la Teatrul Municipal...

VENIȚI LA TEATRU! – Premiera „Ursul” deschide noua stagiune la Teatrul Municipal Baia Mare

DISTRIBUIȚI

VENIȚI LA TEATRU!  Se ridică cortina. Teatrul Municipal Baia Mare va deschide noua stagiune 2016-2017 cu o premieră. Este vorba despre „Ursul” de Cehov, o piesă de teatru care se va juca în regia lui Doru Fârte și scenografia lui Mihai Vălu.

Premiera va avea loc duminică, 18 septembrie, cu începere de la ora 19:00 în Sala Studio a Teatrului Municipal Baia Mare. Din distribuția piesei fac parte actorii Wanda Farcaș, Raul Hotcaș, Ioan Costin, George Pop, Petru Damșa și Vasile Pop.

Scenariul spectacolului este unul atipic, în care un moșier misogin vine în fața unei moșiere văduve pentru a-i cere datoria rămasă de la soțul ei. Prin replici aprige adresate unul altuia, cei doi ajung să se provoace la un duel.

„Ca regizor nu m-am mai întâlnit cu Cehov, în schimb în 35 de ani am jucat în piesele lui Cehov și am avut timp să îl cunosc. În această piesă l-am abordat cu totul și cu totul diferit. A fost o țăcăneală pe care mi-am propus-o. Spiritul lui rămâne acolo, în spectacolul nostru și e cam pe jumătate din spiritul cehovian acolo. Țăcăneala asta a pornit de la faptul că vroiam să îl aducem în timpul nostru”, a spus Doru Fârte, regizorul piesei.

Întreaga acțiune se desfășoară într-un ospiciu. Din distribuția „Ursul” face parte și Raul Hotcaș, ultima achiziție a Teatrului Municipal Baia Mare, actorul făcându-și intrarea pe scena băimăreană odată cu premiera piesei „Țiganiada”.

„Eu m-am mai întâlnit cu Cehov în urmă cu doi ani. Abordarea pe care am adus-o de această dată, este în primă fază atipică, dar Cehov permite o altă abordare. Iar legat de spațiul pe care ni l-am propus pentru desfășurarea acțiunii, nu este foarte departe de Cehov deoarece în multe piese de ale lui se vorbește despre ospiciu”, a spus actorul Raul Hotcaș.

„Mi-am dat seama după repetiția de aseară că de fapt nu s-a schimbat nimic din spiritul lui Cehov cu toate că, cu spațiul scenic și convențiile, spectacolul pare atipic. Ideea care răzbate este aceeași de-al lui Cehov cu faptul că trăim într-o lume a bărbaților în care femeile își caută o modalitate de a se exprima. Ideea este că dragostea răzbate chiar și dincolo de cămașa de forță”, a mai adăugat Wanda Farcaș.

Prețul unui bilet la spectacolul „Ursul” este de 20 de lei.

Simona Vasiac

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA