AcasăActualitateA VENIT TOAMNA – Meteorologii anunță temperaturi mai scăzute începând de săptămâna...

A VENIT TOAMNA – Meteorologii anunță temperaturi mai scăzute începând de săptămâna viitoare

DISTRIBUIȚI

A VENIT TOAMNA Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că, în acest sfârşit de săptămână se vor înregistra temperaturi de vară în toată ţara, maximele ajungând la 34-35 de grade. La munte şi la mare vremea va fi la fel de călduroasă. De luni, însă, vremea se va schimba radical, iar toamna îşi va intra în drepturi. Așadar, mare atenție la vreme pentru zilele următoare!

Astfel, de luni, vremea se va răci faţă de ziua anterioară, mai accentuat în vestul, nordul şi centrul ţării, unde valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei, în timp ce în celelalte regiuni acestea se vor menţine peste mediile multianuale. Ziua, cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile extracarpatice, iar noaptea va prezenta înnorări temporare si pe arii restrânse vor fi averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 grade în Dealurile de Vest şi în Maramureş şi 32 de grade în Bărăgan, sudul Moldovei şi Dobrogea, iar cele minime se vor situa între 6 grade în depresiuni şi 21 de grade pe litoral.

În București, vremea se va menţine călduroasă, chiar dacă valorile termice vor marca o scădere uşoară faţă de ziua anterioară. Cerul, mai mult senin pe parcursul zilei, va prezenta înnorări în a doua parte a nopţii, când va crește probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice, iar vântul se va intensifica uşor. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Marți, meteorologii anunță o vreme, în general, instabilă. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse, descărcări electrice şi uşoare intensificări ale vântului, în zonele de deal, de munte şi local în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem al ţării, iar cele minime, între 8 şi 18 grade, mai ridicate, spre 20 de grade, pe litoral. Miercuri, joi și vineri, vremea va deveni răcoroasă în cea mai mare parte a ţării. Temporar va ploua în toate regiunile.

 

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA