AcasăEvenimentSportI-A VENIT RÂNDUL - Andreea Răducan este noul președinte al Federației Române...

I-A VENIT RÂNDUL – Andreea Răducan este noul președinte al Federației Române de Gimnastică

spot_img

DISTRIBUIȚI

I-A VENIT RÂNDUL Fosta campioană mondială şi olimpică Andreea Răducan a fost aleasă, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, fiind votată în majoritate de membrii afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală de alegeri organizată la sediul Ministerul Tineretului şi Sportului.

La şedinţa Adunării Generale au participat 43 dintre cei 51 de membri afiliaţi ai FRL, la alegeri fiind prezent şi ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca.

Andreea Răducan a câştigat mandatul pentru legislatura 2017-2021 cu 42 de voturi pentru, unul fiind anulat. În vârstă de 33 de ani, Andreea Răducan a declarat în faţa membrilor afiliaţi că actuala echipă de la federaţie „s-a erodat în timp” şi a cerut unitate pentru a aduce gimnastica unde îi este locul.

„Un singur om nu poate schimba un sistem, de aceea vă rog să fiţi alături de mine cu tot profesionalismul de care aţi dat dovadă până acum. Gimnastica rămâne cel mai medaliat sport din România şi deşi acum părem cumva rătăciţi, consider că nu am uitat cum se face gimnastica. Trebuie să fim o echipă unită. Pentru că, din păcate, această echipă s-a erodat din interior în ultimul timp. Nu mai este loc de orgolii, nu voi mai permite acuzaţii în spaţiul public şi nici exagerări, care de cele mai multe ori au fost nefondate. Şi dacă va fi nevoie, vom apela şi la justiţie, dar eu sper să nu fie cazul. De asemenea, nu voi tolera un comportament neadecvat din partea antrenorilor”, a spus ea.

DIGITAL CAMERA

„Am configurat o echipă nouă care să combine entuziasmul tinerilor cu experienţa. Îmi doresc ca toţi să fim responsabili pentru că este foarte mult de muncă. Şi toţi ştim că fără muncă şi disciplină nu se poate obţine performanţă. Veţi avea în mine un partener de dialog, vreau să ascult problemele dumneavoastră, dar îmi doresc să veniţi şi cu soluţii. Vreau să redevenim o echipă unită şi să mergem cu capul sus la concursuri”, a adăugat Răducan.

Fosta gimnastă Andreea Răducan îi urmează în funcţie lui Adrian Stoica, acesta fiind preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică în ultimii 11 ani.

Tot azi au fost aleși și cei doi vicepreședinți. Cei 43 de votanți au primit câte un buletin în care votat doi dintre cei trei candidați. Astfel, Monica Roșu a pierdut „lupta” cu Dan Grecu (35 de voturi) și Maria Fumea (28 de voturi)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA