AcasăActualitateSocialVANGHELIE DĂ CU SUBSEMNATUL LA DNA - Primarul Sectorului 5 este...

VANGHELIE DĂ CU SUBSEMNATUL LA DNA – Primarul Sectorului 5 este cercetat pentru abuz în serviciu, prejudiciul estimat fiind de două miliarde de lei noi.

spot_img

DISTRIBUIȚI

Mai multe percheziţii au loc miercuri, într-un dosar instrumentat de DNA, la sediul primăriei Sectorului 5, condusă de Marian Vanghelie, precum şi acasă la edil. Potrivit unor surse judiciare, sunt vizate fapte de corupţie săvârşite din 2007 şi până în prezent, privind contracte pentru lucrări publice acordate ilegal. Marian Vanghelie are calitatea de suspect şi este cercetat pentru abuz în serviciu.  

Avocatul lui Marian Vanghelie a comentat percheziţiile DNA. „Este suspect de abuz în serviciu. Nu ştiu nimic de prejudiciu. Sunt sigur că nu a perceput comisioane. Domnul Vanghelie a fost luat de acasă de la doamna Oana Mizil. Domnul Vanghelie are calitatea de suspect, iar Oana Mizil nu poate avea nicio calitate pentru că este deputat în Parlamentul României. Nu cunosc despre acuzaţiile de luare de mită“, a declarat avocat Cezar Bivolaru.

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, a ajuns la sediul DNA cu autoturismul propriu, dar escortată de o maşină a DNA. Oana Mizil a declarat că nu ştie de ce a fost chemată la Direcţia Naţională Anticorupţie. „Nu sunt suspectă. Doamne fereşte! Nu are niciun comision, vă spun eu. Chiar nu am ştiut nimic“, a spus Oana Mizil la intrarea în sediul DNA. Surse judiciare susţin că Oana Niculescu Mizil este acuzată de activităţi incompatibile cu funcţia de deputat.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2007 – 2015“.  Concret, este vorba despre contracte de reabilitare ale unor clădiri. Valoarea contractelor, spun surse apropiate anchetei, se ridică la două miliarde de lei.

„În cursul zilei de 12 martie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 9 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice“, se mai arată în comunicat.

Primarul Marian Vanghelie percepea comisioane de aproximativ 20% pentru atribuirea şi plata anumitor lucrări, au precizat surse judiciare. Aceleaşi surse susţin că primarul Sectorului 5 ar fi făcut chiar şi reduceri la comisioanele ce ar fi fost percepute în unele cazuri.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi a Grupului de Lucru pentru Combaterea şi Documentarea Infracţiunilor de Evaziune Fiscală şi Spălarea Banilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Procurorii au mai făcut percheziţii, la începutul lunii septembrie 2014, la ADP Sector 5, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei.

Marian Vanghelie este primar al Sectorului 5 din anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Partidul Social Românesc.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA