AcasăActualitate112VANDALISM - Statuia Papei Ioan Paul al II-lea din Suceava a rămas...

VANDALISM – Statuia Papei Ioan Paul al II-lea din Suceava a rămas fără bastonul pastoral 

spot_img

DISTRIBUIȚI

VANDALISM Statuia Papei Ioan Paul al II-lea din Suceava, amplasată în faţa Bisericii Romano-Catolice „Sf. Ioan Nepomuk”, a fost vandalizată, rămânând fără cârja arhierească.

VANDALISM Statuia Papei Ioan Paul al II-lea, înaltă de aproximativ doi metri, a rămas fără bastonul pastoral după ce acum câteva luni dispăruse și crucifixul acestuia.

Preotul Iosif Păuleţ, parohul Bisericii Romano-Catolice „Sf. Ioan Nepomuk”, a declarat pentru Monitorul de Suceava că nu ştie cine a distrus cârja arhierească, dar că intenţionează să o înlocuiască şi apoi să mute statuia în curtea Bisericii Romano-Catolice din Iţcani.

„Deja am amenajat în curtea bisericii din Iţcani un soclu pe care o să aşezăm această statuie, după ce va fi refăcut şi bastonul.

În locul monumentului Papei Ioan Paul al II-lea din faţa Bisericii Romano-Catolice Sf. Ioan Nepomuk vom aşeza statuia Papei Ioan Paul al II-lea pe care o avem acum în biserică.

Am făcut deja demersuri în acest sens, dar aşteptăm să vedem cât de repede se mişcă meseriaşii. Noi credem că în primăvară, după ce se mai încălzeşte, vom reuşi să facem schimbările pe care ni le dorim”, a explicat preotul paroh Păuleţ.

Statuia Papei Ioan Paul al II-lea din Suceava este un monument din fibră de sticlă închinat Papei Ioan Paul al II-lea (1978-2005).

Aceasta a fost dezvelită în anul 2009, în piaţeta din faţa biserici catolice. Statuia a fost realizată cu ocazia împlinirii a zece ani de la vizita istorică a fostului Suveran Pontif Ioan Paul al II-lea în România, în mai 1999.Statuia a fost amplasată pe un soclu de beton care a fost îmbrăcat în marmură.

Ea are o înălţime de 1,65 metri şi este confecţionată din fibră de sticlă. Cu acest prilej, piaţeta din faţa bisericii a primit denumirea de Piaţeta Papa Ioan Paul al II-lea.

sursa INFO şi FOTO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA