AcasăNews AlertVÂND PIELEA URSULUI DIN PĂDURE - Lucrările la Aeroportul Baia Mare continuă...

VÂND PIELEA URSULUI DIN PĂDURE – Lucrările la Aeroportul Baia Mare continuă dar nu sunt bani

DISTRIBUIȚI

Lucrările la Aeroportul Internaţional Baia Mare ar trebui finalizate până la jumătatea acestui an, oficialii declară că aşa va fi dar încă nu au banii necesari pentru a face acest lucru.

“În acest moment absolut toate proiectele, şi cele care vor fi fazate şi cele sunt în perspectivă, nu au semnate contracte pentru că sunt mai multe proiecte, pentru că sunt mai multe categorii de lucrări care nu au fost finalizate în România până în 31.12.2015. Aeroportul Baia Mare a semnat contractul de finanţare la finalul anului 2015 iar apoi în luna decembrie a semnat un act adiţional de prelungire până în 30 iunie 2016 pentru modificarea clauzelor contractului iniţial de finanţare. Deci, la acest moment, niciun proiect din România nu are semnat contract de finanţare nici pe Programul operaţional de infrastructură mare, nici pe noile ghiduri de finanţare sau linii de finanţare 2014 – 2020. Ministerul Fondurilor Europene poartă în această perioadă corespondenţe cu Comisia Europeană pentru a da apoi oficial autorităţilor locale liniile prin care vor fi finaţate aceste categorii de lucrări care nu au fost terminate până la 31.12.2015”, a declarat Gabriel Zetea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Zetea susţine că lucrările la aerogară vor fi efectuate chiar dacă banii necesari nu există însă.

”Aeroportul Baia Mare se află la pachet cu toate celelalte aeroporturi din România. Toate autorităţile locale aşteaptă în acest moment puncte de vedere oficiale ale Ministerului Fondurilor Europene. Eu sper ca Guvernul, doamna ministru a Fondurilor Europene să mişte lucrurile cât mai repede. Dar, în acelaşi timp vreau să aduc aminte că la finalul anului 2015, Consiliul Judeţean Maramureş a luat o decizie în plenul său, cu votul tuturor consilierilor judeţeni prin care îşi asumă politic finalizarea lucrărilor la aeroport în orice condiţii, indiferent de finanţarea pe care o vom primi din partea Ministerului Fondurilor Europene, din partea Guvernului, din partea Ministerului Transporturilor, nu contează lucrul acesta”, a mai adăugat Zetea.

Potrivit contractului de execuţie a lucrărilor semnat între aeroport şi firma austriacă care a câştigat licitaţia, lucrările trebuie finalizate în 90 de zile de la începerea lor, iar termenul final, 30 iunie, nu este foarte departe.

„Deci, lucrările la aeroport din punctul meu de vedere trebuie să înceapă în această lună şi să se finalizeze la mijlocul anului 2016 urmând ca apoi să reînceapă cursele interne în prima fază şi între timp să se finalizeze negocieri cu companiile low cost în afară de Tarom pentru a efectua curse internaţionale. Mai mult, ce ne interesează ,pentru că în primul şi în primul rând pentru asta modificăm, mă rog, pentru asta facem proiectul şi prelungim pista, este componenta de cargo. Există în acest moment un interes deosebit din partea unui investitor privat pentru a efectua curse de marfă de pe Aeroportul Baia Mare şi asta înseamnă până la urmă un ajutor important pentru economia judeţului”, a concluzionat vicepreşedintele CJ Maramureş.

Cursele pe aerogara băimăreană au fost oprite în luna octombrie 2015 iar în luna decembrie s-au lucrat două zile, poerioadă în care pista a fost spartă.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA