AcasăAdministrațieVALEA BORCUTULUI, MODERNIZATĂ DE LA 0 – Primarul Cherecheș a dat drumul...

VALEA BORCUTULUI, MODERNIZATĂ DE LA 0 – Primarul Cherecheș a dat drumul la modernizarea cartierelor Băii Mari

spot_img

DISTRIBUIȚI

VALEA BORCUTULUI, MODERNIZATĂ DE LA 0   După ani de zile de așteptări, băimărenii din cartierul Valea Borcutului vor avea drumuri complet reabilitate. Străzile din cartierele municipiului Baia Mare intră în reparații capitale.Un exemplu concret este și strada Valea Borcutului. După ce au fost înlocuite rețelele de apă, canalizare și alte utilități publice acum urmează ca băimărenii care locuiesc în zonă să poată beneficia de condiții normale și decente de viață. Primarul Cătălin Cherecheș dorește ca până în toamna acestui an lucrările să fie finalizate în întregime.

Lucrările care urmează a fi efectuate cuprind amenajări de rigole, podețe, lucrări de scurgere a apelor pluviale, iar mai apoi se vor demara ample intervenții de reabilitare a carosabilului și asfaltare. Strada urmează a fi modernizată pe porțiunea cuprinsă de strada Victoriei până la ultima stație de autobuz de pe Valea Borcutului, dar nu vor fi uitate nici alte străzi din acest cartier al Băii Mari.

După lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare am dorit să ma țin de cuvânt față de oamenii de pe Valea Borcutului și să le refacem infrastructura rutieră așa cum trebuie, să aibă un cartier civilizat și frumos al orașului. Am demarat în aceste zile lucrările și pentru a fi riguroși din punct de vedere tehnic, înainte să intervenim la carosabil, am considerat necesar să reabilităm canalele pentru colectarea apelor pluviale.

Este o zonă cu numeroase probleme atât primăvara cât și toamna când sunt precipitații mai abundente și pentru a nu deprecia nici proprietățile oamenilor și nici lucrările de infrastructură rutieră am decis să betonăm rigolele care până acum erau din pământ, majoritatea colmatate, și să creăm o rețea funcțională de colectare, urmând ca după finalizarea acestor lucrări să realizăm asfaltarea în întregime atât pe strada Valea Borcutului, cât și pe alte străzi din acest cartier, inclusiv din zona delimitată de strada Victoriei și bulevardul Independenței. Estimăm că aceste lucrări la începutul toamnei să fie integral finalizate”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Reprezentanții Administrației Publice Locale estimează că lucrările urmează să fie finalizate în termen de aproximativ 30 de zile. La finalizarea lucrărilor, acțiune estimată a fi finalizată în această toamnă, partea carosabilă urmează să fie trasată, fiind scoase în evidență trecerile de pietoni și stațiile de autobuz, după un concept nou gândit de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA