AcasăActualitatePoliticVai ce mare mincinos, nu-l credeam și ticălos!

Vai ce mare mincinos, nu-l credeam și ticălos!

DISTRIBUIȚI

„Zăcământul de la Roşia Poieni este de 800 de milioane de tone de minereu, se extrage cupru în procent de «doar» 0,3%, iar Cupru Min este o companie falimentară.” Acestea au fost datele prezentate de premierul României MRU, în încercarea disperată de a justifica cedarea iresponsabilă a rezervelor de cupru ale României.
Minciunile sfruntate spuse în eter de Mihai Răzvan Ungureanu ne indică două posibilităţi: fie MRU a fost dezinformat, ceea ce ne indică gradul de incompetenţă la care s-a ajuns în structurile guvernamentale, fie premierul a ales minciuna pentru a se salva pe el şi pe protectorul lui de la Cotroceni.
Iată şi datele reale prezentate chiar de specialiştii care lucrează în exploatarea Cupru Min:
Cuprul se extrage din minereu într-un procent de 0,36%, ceea ce înseamnă o cantitate totală de „doar” 3,6 de milioane de tone. Aşadar, omiterea a 0,06 procente înseamnă o lipsă de 600.000 de tone(!?).
Ultima estimare indică la Roşia Poieni o cantitate de minereu de cel puţin un miliard de tone.
Cupru Min, care funcţionează la doar 25% din capacitate, a încheiat anul 2011 cu un profit brut de aproape 10 milioane de euro.
Doi funcţionari ai statului, puşi în funcţii din considerente politice, s-au grăbit să-i ţină isonul premierului. Tudor Şerban, consilier în Ministerul Economiei, şi Adrian Pătruţi, şeful ANRM, au încercat o diversiune de zile mari, spunând că zăcământul nu s-a privatizat, ci rămâne al statului.
Într-adevăr, zăcământul nu a fost cuprins în evaluare, ci cantităţile de minereu cuprifer (n.a. – adică tot cuprul, fără pietrişul ce rămâne al statului).
Contrariat, liderul sindical de la Cupru Min, ing. Lucian Ţăran, a declarat următoarele: „Cuprul se extrage sub licenţă Cupru Min. La licitaţie s-a cumpărat practic şi licenţa, de către un operator unic, care va dispune după bunul plac de tot cuprul pe care-l exploatează, aşa cum va dori să-l exploateze. Poate să-l vândă unde-o vrea. Statul va trebui să se mulţumească doar cu redevenţa de 4%”.(sursa: cotidianul)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA