spot_img
AcasăActualitateSocialVACANȚA DE VARĂ IA SFÂRȘIT - Mesaj emoționant al polițiștilor maramureșeni pentru...

VACANȚA DE VARĂ IA SFÂRȘIT – Mesaj emoționant al polițiștilor maramureșeni pentru copiii care se întorc la școală

DISTRIBUIȚI

A mai trecut o vară, o vacanţă cu tabere online sau împreună. Poliţiştii de prevenire împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au avut ultima întâlnire cu copiii din tabăra organizată la Centrul Cultural şi Sportiv „Pintea Viteazul” Cavnic. De această dată discuţiile au avut parfum de şcoală. Mesajele poliţiştilor au fost specifice începutului de an şcolar. Temele atinse au fost siguranţa la şcoală, cu accent pe actele de violenţă în general, dar şi pe cele de tip bullying şi ciberbullying.

Poliţiştii au căutat să vadă ce părere au copiii despre actele de violenţă din şcoală şi cum se simt ei în mediul şcolar. Ei cunosc foarte bine cauzele comportamentelor agresive, au vorbit despre gesturile mărunte care duc la agresiune. Au vorbit despre răzbunare, despre ură. Le-ar plăcea să trăiască într-un mediu armonios, dar nu ştiu să reacţioneze sănătos la aceste provocări. Fiecare aşteaptă ca celălalt să facă primul pas. a

Poliţiştii le-au vorbit despre măsuri, atitudini şi comportamente sănătoase care pot stinge un conflict, precum şi despre consecinţele, atât umane cât şi legale, pe care le pot avea actele de violenţă asupra celor implicaţi, victimă, respectiv agresor.

Mesajele au fost adaptate categoriilor de vârstă. La activităţi au participat 35 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani şi 7 voluntari cu vârsta cuprinsă între 14 şi 17 ani.

Activităţile s-au încheiat cu o surpriză. De această dată în mijlocul copiilor au fost alţi doi ofiţeri patrupezi, Teba şi Thor, din cadrul Grupei Canine, însoţiţi de conductorul lor, care, la fel ca şi Snow, s-au bucurat de atenţia acestora.

Poliţiştii le urează tuturor copiilor rezultate de 10 la învăţătură şi media 10 la purtare! Şi le transmit următorul îndemn:

Dragi copii, citiţi, învăţaţi, educaţi-vă mintea şi comportamentul! Acceptaţi sfaturile, dar şi criticile părinţilor şi profesorilor! Discerneţi între bine şi rău! Faceţi ca şi în realitatea voastră binele să învingă! Şi…înţelegeţi, că fiecare din voi poate contribui la clădirea armoniei din jurul vostru, indiferent unde vă aflaţi, cu prietenii, la şcoală, pe stradă, etc.! Faceţi voi primul pas spre o lume mai bună! SUCCES!

 

Informații furnizate de IPJ Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA