AcasăEvenimentSportVa rămâne probabil în istorie! Surprize uriaşe în Cupa Angliei! Cinci echipe...

Va rămâne probabil în istorie! Surprize uriaşe în Cupa Angliei! Cinci echipe din Premier League au fost eliminate!

DISTRIBUIȚI

„FA CUP” (Cupa Angliei), numele original al competiţiei KO din Anglia, a „detonat” duminică mai multe „bombe”, două aproape „atomice”. Celebra Liverpool a fost eliminată de o echipă codaşă din League One (al treilea eşalon din Anglia), iar Norwich, tot din Premier League a fost învinsă pe teren propriu de o echipă din Conference National (a cincea ligă din insulă !!!). Sigur, nu este pentru prima oară când echipe din ligile inferioare elimină echipe din prima ligă, dar ceea ce s-a întâmplat în turul 4 al FA CUP va rămâne probabil în istorie: 5 echipe din Premier League eliminate, şi una, Chelsea, obligată la rejucare după un egal tot cu o echipă din al treilea eşalon.

FC Liverpool a pierdut cu 2-3 în deplasare la Oldham Athletic, echipă clasată pe locul 19 (din 24) în League One şi care în campionat a obţinut 27 de puncte în 29 de meciuri, fiind angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării. De consemnat este şi faptul că în ultimele 4 meciuri de campionat jucate pe teren propriu, Oldham a suferit tot atâtea înfrângeri şi că în ultimele 6 meciuri a obţinut un singur punct.
Duminică, cei de la Oldham au deschis scorul în minutul 2, au fost egalaţi în minutul 17, dar în 48 aveau pe tabelă 3-1. „Cormoranii” au redus din handicap în minutul 80, dar nu au mai reuşit să egaleze. Cei de la Liverpool au început meciul cu 8 titulari, iar în repriza a doua au mai intrat şi căpitaul Steven Gerrard şi Steward Downing.
Rezultatul de duminică reprezintă o catastrofă pentru Liverpool, care riscă să rămână în afara „Europei” în sezonul 2013/2014. „Cormoranii” au fost eliminaţi şi din Cupa Ligii (câştigătoarea merge în Europa League – n.a.), iar în campionat sunt pe locul 7, loc care nu asigură participarea la toamna europeană. Nu mai departe de anul trecut, cei de la Liverpool erau calificaţi şi în finala FA Cup şi în finala Cupei Ligii (ambele pierdute), dar au prins loc de Europa League în campionat şi joacă peste 18 zile contra ruşilor de la Zenit St.Petersburg.
De menţionat că în FA Cup, Liverpool a mai suferit două două catastrofe similare, adică eliminare în faţa unor echipe din al treilea eşalon: cu 20 de ani în urmă, pe 13 ianuarie 1993, „roşii” erau eliminaţi acasă cu 0-2 de Bolton Wanderers în rejucare, după un 2-2 în deplasare (în Anglia, dacă un meci de cupă se termină la egalitate, se rejoacă, dar pe terenul echipei oaspete – n.a.). Totuşi, rezultatul de acum 20 de ani a fost „un pic mai puţin grav” decât cel de duminică, pentru că Bolton promova la sfârşitul sezonului în eşalonul doi. În urmă cu …60 de ani, mai precis pe 10 ianuarie 1953, Liverpool pierdea cu 0-1 în faţa echipei FC Gateshead, tot din eşalonul 3. Dar nici această eliminare nu suferă o comparaţie cu cea din 2013, pentru că la vremea respectivă Liverpool era o echipă modestă, de pluton (din 1954, Liverpool a jucat 8 sezoane consecutiv în liga a doua – n.a.), iar Gateshead s-a bătut în acel an la promovare. În ultimii 50 de ani – de fapt din 1963 începe ascensiunea „cormoranilor” – Liverpool a fost eliminată de 9 ori de echipe din liga secundă, dar în general a fost vorba de echipe puternice, cu stagii importante în prima ligă, aflate temporar în cea secundă. Iar o eliminare din partea unei echipe fruntaşe din liga a doua este doar o surpriză (destul de frecventă) şi atât, în Anglia.

A doua mare bombă a zilei a explodat Norwich. Echipa locală, Norwich City (aflată pe un liniştitor loc 13 în Premier League) a pierdut cu 0-1 în faţa lui Luton Town, echipă aflată pe locul 6 în Conference National, al cincelea eşalon din Anglia. Oaspeţii sunt o fostă glorie a fotbalului britanic până la mijlocul anilor 50, în 1992 au jucat ultima oară în primul eşalon şi de 4 ani sunt în eşalonul 5.
În ultimii 50 de ani, s-a mai înregistrat o singură eliminare a unei prime divizionare de către o echipă de liga a V-a. Pe 7 ianuarie 1989, Sutton United învingea cu 2-1 pe Coventry City.
Celelalte surprize din Albion
Queens Park Rangers – Milton Kays Dons 2-4 (0-2)
(Gazdele sunt pe ultimul loc în Premier League, oaspeţii pe locul 8 în League One; în minutul 56, oaspeţii conduceau cu 4-0).
Millwall – Aston Villa 2-1 (1-1)
(Gazdele sunt pe locul 9 în Championship – eşalonul 2, oaspeţii pe locul 17 în Premier League)
Leeds – Tottenham 2-1 (1-0)
(Gazdele sunt pe locul 11 în Championshio, oaspeţii pe locul 4 în Premier League)
Brentford – Chelsea 2-2 (1-0)
(Gazdele sunt pe locul 3 în League One, oaspeţii pe locul 3 în Premier League; meciul se rejoacă la Londra pe 12 februarie) (cotidianul.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA