spot_img
AcasăAlteleEconomicVA ÎNCASA LUNAR O AVERE - Cine va fi cel mai bine...

VA ÎNCASA LUNAR O AVERE – Cine va fi cel mai bine plătit demnitar din 1 ianuarie 2017

DISTRIBUIȚI

A ratat șansa, probabil foarte, foarte mică, de a deveni noul premier al României, așa cum anunțase public că își dorește să se întâmple după alegerile din 11 decembrie 2016. Traian Băsescu se va putea însă consola cu o altă poziție de frunte într-un domeniu, deloc neglijabil, dar foarte important pentru fiecare dintre noi, arată Click.

De la 1 ianuarie 2017 Traian Băsescu va deveni cel mai bine plătit demnitar din statul român. O dată cu alegerea sa în Senatul României pentru următorii patru ani, cel de-al treilea ex-președinte al țării (după Ion Iliescu – cu un venit lunar cumulat de circa 9.200 de lei și Emil Constantinescu – cu resurse financiare totale de circa 8.000 de lei) își va rotunji binișor veniturile.

Astfel, Traian Băsescu beneficiază deja, de o pensie și de o indemnizație de fost șef de stat care se ridică împreună la 8.283 de lei. Este vorba despre o pensie lunară de 2.583 de lei, la care se adaugă indemnizația stabilită prin lege de 5.700 de lei, conform datelor publicate de presa centrală.

Fostul șef de stat își va dubla practic veniturile

O dată cu depunerea jurământului de senator al României, Traian Băsescu va mai primi lunar suma brută de 10.150 de lei. Ca atare, Traian Băsescu va câștiga lunar net peste 15.000 de lei, ceea ce-l va plasa atât în fața actualului șef de stat, Klaus Iohannis – care obține lunar aceeași sumă, dar care este impozitată.

De menționat că actualul salariu alocat funcției prezidențiale, 15.000 de lei brut, este cel mai mare din actualul sistem bugetar.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA