AcasăEvenimentSportUS OPEN - Trei victorii româneşti și două înfrângeri în ziua a...

US OPEN – Trei victorii româneşti și două înfrângeri în ziua a treia pe terenurile de la Flushing Meadows

spot_img

DISTRIBUIȚI

Miercuri au început şi partidele de dublu. Am avut cinci prezenţe în primul tur şi trei perechi au trecut în turul II. La dublu băieţi, „echipa” româno-indiană, Mergea/Bopanna nu a avut probleme prea mari cu o pereche americană destul de bună.

Clasica pereche Monica Niculescu/Olga Savchuc au făcut o plimbare de plăcere în primul lor meci, iar cuplul 100% românesc, Begu/Olaru, a remontat după un prim set pierdut şi la ora 03.30 dimineaţa au obţinut paşaportul pentru turul II.

Din păcate, Alexandra Dulgheru nu a reuşit nici la dublu să obţină victoria, iar ineditul cuplu (care de fapt este rezident în SUA), Anda Perianu/Andrei Dăsescu – ei au deschis turneul de dublu mixt – a fost eliminat de o pereche cu foarte mulţi ani pe terenurile de joc. Reamintim, Perianu s-a retras din activitate în 2009, iar Dăescu în 2012. Nu se ştie dacă a fost vorba de o revenire de conjunctură sau de una curentă în activitate. Rezultate tehnice:

  • Mergea/R.Bopanna – Austin Krajicek/Nicholas Monroe (SUA): 6-3, 6-4
  • Niculescu/O.Savchuk (Ukr) – R. Voráčová (Cze)/S.Aoyama (Jpn): 6-2, 6-1
  • Begu/Raluca Olaru – K. Marosi (Hun)/O. Kalashnikova (Rus): 2-6, 6-3, 6-2
  • Chan Y. J./Chan H-C. (Tpy) – A.Dulgheru/C.McHale (SUA): 6-2, 6-4
  • Rodionova (Aus)/M.Mirnyi (Blr) – Anda Perianu/Andrei Dăescu: 6-2, 6-4

Programul zilei de azi

  • ora 18.00: A.Mitu/Teliana Pereira (Bra) – T.Babos (Hun)/K. Mladenovic
  • ora 18.00: A.Dulgheru/F.Mergea – Daria Gavrilova/John Peers (Aus)
  • ora 20.00: Simona Halep – Katerina Bondarenko
  • ora 23.00: Simona Halep/Horia Tecău – A.Parra-Santonja/D.Marrero (Esp)
  • ora 23.30: Monica Niculescu – Flavia Pennetta

Halep nu are un meci chiar uşor

Simona Halep joacă joi de la ora 20.00 cu Kateryna Bondarenko (Ucraina). Aflată pe locul 103 WTA înainte de începerea turneului, Bondarenko a sărit pe locul 84 după primul tur. La prima vedere, ţinând cont de diferenţa mare de locuri din clasament, românca este favorită certă. Totuşi, lucrurile trebuie privite cu prudenţă.

Bondarenko este o jucătoare cu multă experienţă (are 29 de ani) şi a avut perioade şi mai bune în cariera ei: a terminat anul 2007 pe locul 44 în WTA, iar în octombrie 2009 a avut cea mai înaltă poziţie în clasament, locul 29. Ea nu a jucat deloc în 2013, şi acesta a fost motivul căderii drastice în clasamentul WTA. Veterane, care la un moment al carierei lor au fost top 50, joacă mai mult din experienţă, şi ştiu foarte bine să macine un adversar mai bun. O astfel de jucătoare este în general incomodă pentru Simona Halep.

Nu trebuie omis nici faptul că Bodnarenko are mai multe jocuri în picioare la US Open, ea jucând 3 tururi şi în calificări. În primul tur, Bondarenko a întrecut-o categoric, 6-0, 6-3 pe Yulia Putinsteva din Katahstan, o jucătoare nu doar mai bine clasată cu 30 de locuri în WTA, dar şi cu un an destul de bun până acum, inclusiv în turneele pe „hard” din America de Nord. Acestea sunt argumentele pentru care susţinem că meciul Simonei Halep nu este deloc unul uşor.

În ceea ce o priveşte pe Monica Niculescu, ea este cotată cu şansa a doua în faţa italiencei Penneta. Dar veterana din peninsulă nu este deloc un adversar inaccesibil, iar în primul tur nu a arătat mare lucru în faţa autraliencei Daria Gavrilova. La dublu, Mitu/Pereira – Babos/Mladenovic este un meci al consolării. Toate 4 au pierdut la simplu, dar este adevărat, valoarea adversarelor este net superioară. La dublu mixt orice este posibil la primul meci, şi la al doilea totul depinde de cât de obosită va fi Simona Halep.

Retro US Open. 17 românce la US Open pe tabloul principal

În „Open Era”, perioadă care a început în anul 1968, un număr de 17 jucătoare din România au participat la US Open pe tabloul principal până în prezent. Cele 17 sunt grupate pe 3 generaţii:

  • Generaţia anilor ’70 – ’80: Virginia Ruzici (11 participări), Lucia Romanov (5), Mariana Simionescu (4), Florenţa Mihai (3)
  • Generaţia anilor ’90: Ruxandra Dragomir (8), Irina Spârlea (6), Cătălina Cristea (5), Raluca Sandu (1)
  • Generaţia actuală: Monica Niculescu (8), Sorana Cîrstea (7), Simona Halep (6), Alexandra Dulgheru (6), Edina Gallovits (5), Irina Begu (5), Raluca Olaru (3), Alexandra Cadanţu (2), Andreea Mitu (1)

Performanţe: o semifinală şi patru sferturi

Cea mai bună performanţă feminină românească la US Open a înregistrat-o Irina Spârlea, în 1997, când a atins faza semifinalelor. În sferturi de finală a ajuns de două ori, Virginia Ruzici, în 1976 şi 1978. În „Pre Open Era” (1881-1967), Magda Rurac a ajuns în sferturile de finală în anii 1947 şi 1951.

Generaţiei actuale i se adaugă Andreea Mitu, la prima ei intrare pe tabloul principal; Sorana Cîrstea ratează în premieră tabloul principal, ea oprindu-se în turul III al calificărilor, Raluca Olaru s-a specializat în proba de dublu, Edina Gallovits reprezintă din luna martie SUA, dar acum în 2015 a fost eliminată în calificări, iar Alexandra Cadanţu a intrat într-un con de umbră şi joacă în turnee minore din ITF. (cotidianul.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA