AcasăMARAMURESUL ISTORICUrmăriri în trafic și 14.000 pachete țigări confiscate la frontiera cu Ucraina...

Urmăriri în trafic și 14.000 pachete țigări confiscate la frontiera cu Ucraina (FOTO)

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, 14.000 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 130.000 de lei. În unul din cazuri, lucrătorii noștri au urmărit in trafic un moped care nu a oprit la semnalele regulamentare, și despre care s-a stabilit ulterior că transporta 1.000 pachete țigări, iar șoferul nu poseda permis de conducere.

*Ieri, 13 august a.c., în jurul orei 8.00, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere a frontierei de stat în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au observat un moped care se deplasa de la frontiera de stat spre DN 19, pe direcția localității Sarasău. Drept urmare, o echipă de intervenție s-a deplasat în teren cu o mașină din dotare, care a folosit semnalele acustice și luminoase, pentru a opri la control scuterul în cauză.

La observarea autospecialei poliției de frontieră, conducătorul mopedului a accelerat, continuându-și deplasarea în viteză spre localitatea Sighetu Marmației, dar circulând pe mijlocul carosabilului și efectuând viraje periculoase, astfel încât să nu poată fi depășit de către mașina poliției de frontieră. După o urmărire de aproximativ 2 km, din cauza vitezei excesive, conducătorul scuterului a pierdut controlul direcției de deplasare, a intrat pe contrasens și s-a izbit de stâlpul de la poarta unui imobil de pe raza localității Sighetu Marmației.

După impact, bărbatul a încercat să fugă, dar după aproximativ 50 de metri a fost reținut de către lucrătorii noștri. Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au observat că persoana prezenta răni din cauza impactului, fapt pentru care a fost condusă la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru îngrijiri de specialitate, fără a necesita internarea. Ulterior, s-a efectuat un control amănunțit asupra mopedului, ocazie cu care polițiștii de frontieră au descoperit în locașurile acestuia cantitatea de 1.000 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 8.900 lei. Totodată, s-au efectuat verificări și s-a constatat că șoferul mopedului, D. Marius,  de 36 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș nu posedă permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mopedul în valoare de 500 de euro a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

*Pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontieră, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au mai descoperit abandonate la frontiera verde, în ultimele 24 de ore, 12.790 pachete țigări, în valoare de peste 120.000 de lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și stabilirii împrejurărilor în care s-au produs evenimentele, pentru a fi trase la răspundere persoanele vinovate.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA