Acasă Actualitate URMARE “PETRECERE” SIGHET - Carantinații care au chefuit în hotel rămân încă...

URMARE “PETRECERE” SIGHET – Carantinații care au chefuit în hotel rămân încă 14 zile în carantină, pe banii lor

DISTRIBUIȚI

În urmă cu câteva zile, atât noi cât și restul presei maramureșene vă prezentam cazul dintr-un centru de carantină din Sighetu Marmației. Mai multe persoane aflate în carantină, într-un hotel, s-au filmat în timp ce dădeau o mică “petrecere” cu pălincă și țigări. Ulterior, Adrian Pop (unul dintre cei prezenți) ne-a contactat pentru a ne spune că pe mese nu exista alcool, iar cheful a fost de fapt o modalitate de a se revolta pentru că ni li se fac testări pentru coronavirus.

Acum, polițiști le-au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, jandarmii i-au sancționat contravențional, iar DSP Maramureș a decis să-i mai țină pe aceștia în carantină instituționalizată pentru încă 14 zile. Diferența este că vor fi mutați într-un alt centru de carantinare, iar cheltuielile vor fi suportate în întregime de către bărbați. Totuși, nici drumul spre noul centru de carantină nu a fost lipsit de evenimente. Unul dintre șoferii aflați în convoi a depășit, pe linie continuă, vehiculul antemergător al Poliției.

Vă redăm mai jos comunicatul polițiștilor:

Polițiștii maramureșeni împreună cu celelalte structuri teritoriale abilitate în respectarea prevederilor legale pe perioada stării de urgență iau măsuri ferme și aplică legea față de persoanele care nu respectă măsurile regimului de carantină sau încalcă alte prevederi ale Ordonanțelor Militare. După ce polițiștii din Sighetu Marmației s-au sesizat din oficiu, în urma postării pe o rețea de socializare a unei înregistrări video din care a reieșit că mai multe persoane aflate într-un centru de carantină nu respectă restricțiile prevăzute în ordonanța militară, au fost identificate șapte persoane care au încălcat legea și a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, jandarmii maramureșeni au aplicat două sancțiuni contravenționale.

Direcția de Sănătate Publică Maramureș a dispus pentru aceste persoane măsura de reluare a carantinării instituționalizate, pe o perioadă de 14 zile, cu plata cheltuielilor aferente. În acest context, în cursul zilei de astăzi, 8 aprilie a.c., aceste persoane au fost preluate din centrul de carantină pentru a fi transferate într-un alt centru de carantină, iar deplasarea s-a realizat în convoi, cu vehicule escortate de către structurile de ordine. În timpul deplasării șoferul unui autoturism a încălcat marcajul longitudinal continuu și s-a angajat în depășirea vehiculului antemergător al poliției. Șoferul a fost sancționat contravențional și ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere”.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Toti papagalii s-au intors din strainatate…. acoo sunt slugi, spala WC-urile si cand vin in Romania se dau smecheri….. dar ei nici scoala nu au, se vede dupa modul in care vorbesc si se comporta. Dar acuma politistii le-au tras-o original si trebuie sa isi plateasca fiecare 14 zile de carantina! Asa le trebuie daca sunt prosti de bubuie…. :)))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA