Acasă Eveniment “URGENȚA”, LUATĂ CU ASALT - Aproape 800 de pacienți au ajuns la...

“URGENȚA”, LUATĂ CU ASALT – Aproape 800 de pacienți au ajuns la UPU a Spitalului Județean din Baia Mare, în doar trei zile

DISTRIBUIȚI

“URGENȚA”, LUATĂ CU ASALT Sute de persoane au luat cu asalt unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare, în doar trei zile. Mai exact, un număr total de 785 de pacienți, dintre care aproape 300 de copii (292) s-au prezentat la UPU cu diferse afecțiuni. Din cei aproape 300 de copii, 46 au avut vârsta de sub un an, iar 246 au avut vârste cuprinse între 1 și 16 ani. Cele mai întâlnite au fost infecțiile respiratorii. Potrivit medicului șef al UPU, dr. Dan Roman, majoritatea celor care au ajuns la spital nu au reprezentat urgențe, aceștia fiind lăsați la domiciliu, cu tratament.

Sigur, din acest număr mare de persoane care s-au prezentat la UPU, au existat și urgențe reale, respectiv pacienți încadrați la cod roșu și galben, care au necesitat asistență medicală imediată. Numărul acestora s-ar ridicat la 178.

Referitor la gradul de urgență, menționăm că, din numărul total de prezentări din acest sfârșit de săptămână (785) doar 178 de pacienți au fost încadrați la cod roșu și galben și au necesitat asistență medicală imediată, 166 dintre pacienți rămânând internați în cadrul spitalului nostru. Cel mai mare procent al persoanelor care au ajuns în UPU nu au constituit urgență, fiind lăsați la domiciliu cu recomandări de tratament, aceste cazuri putând fi rezolvate la nivelul cabinetelor de medicină de familie”, a precizat dr. Dan Roman, medic șef UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA