AcasăActualitatePolitic"URASTE !" - Campanie de promovare sanctionata cu 8000 de lei

„URASTE !” – Campanie de promovare sanctionata cu 8000 de lei

DISTRIBUIȚI

Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării a analizat în şedinţa din 26.11.2012 petiţia depusă de Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist, având ca obiect Campania companiei farmaceutice SECOM promovată pe site-ul www.uraste.ro în farmaciile din România, respectiv în spaţii publice, o campanie de promovare a unui supliment alimentar.
Conform comunicatului de presă emis de Consiliu, obiectul campaniei constituie fapta discriminare, potrivit art. 2, alin. 1 şi art. 15 din O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, aceasta încălcând dreptul la demnitate a persoanelor cu dizabilităţi. Conform prevederilor legale – art. 26, alin. 6 – a fost aplicată sancţiunea amenzii contravenţionale în valoare de 8000 lei.
Amintim faptul că în cadrul campaniei „Urăşte!” era promovat un mesaj care instigă la ură faţă de persoanele vulnerabile, iar în cazul copiilor cu autism chiar se promovează ideea că ura părintelui faţă de copilul său autist este normală. Mesajele la care au reacţionat părinţii copiilor cu autism şi organizaţiile care îi reprezintă au fost: Urăşte-ţi băieţelul care a devenit de nestăpânit. Urăşte-ţi băieţelul care niciodată nu vrea să stea locului şi nici nu te ascultă. Urăşte-ţi băieţelul care se enervează din nimic şi se poartă urât cu ceilalţi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA