AcasăAdministrațieURARE DE ZIUA FEMEII - Mesajul prefectului Sebastian Mihai Lupuț cu ocazia...

URARE DE ZIUA FEMEII – Mesajul prefectului Sebastian Mihai Lupuț cu ocazia zilei de 8 Martie

DISTRIBUIȚI

 

URARE DE ZIUA FEMEII Ziua de 8 Martie nu înseamnă doar flori oferite femeilor din viața noastră și petreceri cu muzică și dans.

URARE DE ZIUA FEMEII Ziua de 8 Martie este despre iubire, iar a iubi o femeie înseamnă mult mai mult decât a-i face daruri o dată pe an. A iubi o femeie înseamnă a-i respecta drepturile zi de zi, lună de lună, an de an.

Deși suntem azi în secolul XXI, nu ne putem lăuda că drepturile femeii sunt respectate în totalitate.

Există situații în care femeile sunt plătite mai prost decât bărbații, deși prestează o muncă egală, situații în care femeile sunt violentate, sunt violate și umilite, și situații foarte frecvente în care li se pretinde femeilor să muncească mai mult decât bărbații, fără a fi plătite.

Da, în România și nu numai, este o credință generală că, după ce vine de la serviciu, obosită și stresată, femeia, singură, trebuie să facă curățenie, trebuie să gătească și să se ocupe de îngrijirea și educația copiilor.

O dovadă că iubim cu adevărat femeia de lângă noi ar fi să îi luăm de pe umeri jumătate din această greutate, să contribuim și noi, ca bărbați, la aceste sarcini din gospodărie.

O dată la câteva zile, în România, o femeie este omorâtă. O dată la câteva ore, o femeie este bătută.

Misoginismul este un defect frecvent regăsit la noi. Credința că “femeia nu e chiar om” nu le pare tuturor absurdă.

Știu că femeile  s-ar bucura să le fie recunoscute drepturile mai mult decât să primească un buchet de flori o dată pe an.

S-ar bucura mai mult să le fie ascultate opiniile, să li se ușureze greutățile, să li se ofere șanse egale decât să li se organizeze anual petreceri. Iar schimbarea stă în fiecare dintre noi.

“La mulți ani!”, dragi maramureșence. De ziua voastră și în fiecare zi, vă doresc să fiți iubite și respectate așa cum meritați.

Prefect, Sebastian Mihai Lupuț

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA