Acasă sinucidere maramures URAGANUL MATTHEW – Peste 1,5 milioane de persoane evacuate în Florida

URAGANUL MATTHEW – Peste 1,5 milioane de persoane evacuate în Florida

DISTRIBUIȚI

URAGANUL MATTHEW  şi-a schimbat, miercuri, traiectoria către Bahamas şi coasta de est a statului american Florida, iar americanii evacuează 1,5 milioane de oameni din calea urgiei.

Uraganul a provocat decesul a cel puţin 26 de persoane şi a distrus o mare parte dintre locuinţele din sudul Haiti.

Uraganul de categoria 3 (pe o scară de la 1 la 5), este cea mai puternică furtună din zona Caraibe din ultimii 10 ani. Marți, uraganul a lovit Cuba şi Haiti cu rafale de vânt de 230 de kilometri pe oră şi ploi torenţiale.

START LA SUBVENȚII – Băimărenii îşi pot depune dosarele pentru ajutorul de încălzire

În Statele Unite, peste 1,5 milioane de persoane au fost îndemnate să evacueze coasta sud-estică a statului Florida, iar guvernatorul acestui stat american, Rick Scott, a avertizat locuitorii să se pregătească pentru un posibil impact direct al uraganului, ce ar putea fi catastrofic, notează Agerpres.

„Dacă Matthew va lovi direct Florida, pagubele ar putea fi catastrofice şi trebuie să vă pregătiţi”, a declarat Rick Scott.

Meteorologii americani spun că Matthew ar putea lovi Florida în a doua parte a zilei de joi sau vineri dimineaţa şi apoi se va îndrepta spre coasta de est, către Carolina, în weekend, potrivit NBC News.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a avertizat miercuri că uraganul Matthew este „o furtună serioasă”. „Dacă va fi dat ordin de evacuare, acesta trebuie luat în serios. Puteţi reconstrui oricând. Puteţi repara oricând. Dar o viaţă pierdută este pentru totdeauna”, a spus Obama în timpul unei vizite la sediul central al Agenţiei federale pentru situaţii de urgenţă (FEMA), la Washington.

ÎNTRERUPERI – Băimărenii și sighetenii rămân fără apă la robinete azi, 6 octombrie

Potrivit biroului ONU pentru asistenţă umanitară (OCHA), 300.000 de oameni din Haiti au nevoie de asistenţă imediată.

Marina SUA pregăteşte o navă spital şi circa 300 de puşcaşi marini s-au îmbarcat pe nava amfibie USS Mesa Verde, în anticiparea unei misiuni de asistenţă în Haiti.

Sursă

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

DE INTERES – Programul casieriilor VITAL în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2020

Luni, 30 noiembrie (Sfântul Andrei) şi marți, 1 Decembrie (Ziua Naţională a României) 2020, casieriile S.C. VITAL S.A. din toate localitățile în care operăm:...

Gabriel Zetea (PSD): ”Guvernul PNL atacă sectorul construcții și IT”

IT-iștii și constructorii sunt noile ținte ale Guvernului PNL. După alegeri, PNL va tăia facilitățile pentru aceste două domenii cheie ale economiei, care contribuie...

SCENĂ RUPTĂ DIN FILME ÎN BAIA MARE – Un tânăr a furat un ghiozdan plin cu țigări de la un bărbat care le furase...

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au reuşit documentarea activităţii infracţionale a două persoane, care au fost reţinute pentru 24 de ore şi...

AVARII LA REȚEA – Furnizarea apei, sistată temporar pe o stradă din Baia Mare

Băimărenii de pe strada Tineretului din municipiu vor rămâne fără apă potabilă la robinete azi, 27 noiembrie, timp de câteva ore. Sistarea furnizării de...

SCRISOARE DESCHISĂ – “Dragi autorități județene (CJSU, Prefectură, DSP): Partidul Comunist ne-a vrut tunși, voi ne vreți tâmpiți”

Au trecut câteva zile de când ActualMM a solicitat un punct de vedere oficial cu privire la declarația managerului Spitalului din Vișeu de Sus...