AcasăEvenimentUPDATE - VIDEO - ACTUALIZARE - Fostul director al Muzeului Judetean de...

UPDATE – VIDEO – ACTUALIZARE – Fostul director al Muzeului Judetean de Istorie Maramures mort in urma unei explozii, la Suciu de Sus

spot_img

DISTRIBUIȚI

Tragedia a fost semnalata la 112 in urma cu cateva minute, iar primele vesti de la fata locului sunt ingrozitoare.Se pare ca un barbat si-a pierdut viata dupa ce centrala termica pe lemne, aflata la gospodaria cu numarul 240 din Suciu de Sus, a explodat. Inca nu se stie daca e vorba de proprietar sau de o alta persoana.

 

 

 

ACTUALIZARE 1 : Persoana decedata in urma deflagratiei este Grigore Man, fostul director al Muzeului Judetean de Istorie Maramures. Se pare ca in urma exploziei produse la centrala termica pe lemne, din casa parinteasca,mai multi pereti s-au darmat. Din nefericire unul dintre ei a vazut peste Grigore Man.In zadar au fost toate eforturile medicilor de a-l readuce la viata prin metodele de resuscitare. Si in aceste momente criminalistii din Targu Lapus se afla la fata locului pentru a preleva probe.Pompierii au intervenit la fata locului, insa explozia nu a fost insotita de un incendiu.

ACTUALIZARE 2: Un echipaj de descarcerare si un echipaj SMURD de la Pichetul Targu Lapus au pornit spre locul tragediei. Acolo l-au gasit pe Grigore Man sub mai multe scanduri si moloz rezultat in urma exploziei. „S-au incercat manevrele de resuscitare timp de o ora, din pacate fara rezultat. Colegii de la Ambulanta au declarat decesul” a declarat Ovidiu Pop, SMURD Targu Lapus.

 

ACTUALIZARE 3: Vecinii fostului director al Muzeului Judetean de Istorie Maramures spun ca acesta obisnuia a mearga la casa parinteasca din Suciu de Sus in fiecare week-end. Astazi in jurul orei 15.00 a ajuns in localitate si a pornit cenarala. A vorbit cu cativa dintre vecini si chiar le-a dus ziare.

,,O venit si mi-o adus ziarele ca sotu citeste, o adus un brat de ziare si o stat vreo zece minute la noi si apoi o zis ca merge sa faca foc si sa faca baie, apoi eu nu mai stiu nimic” a declarat una dintre vecinele barbatului, care locuiest peste drum de locul tragediei. ,,O fost centrala, o cazut peste el s-o spart si o fost gata” a declarat un alt vecini al barbatului. Trupul neinsufletit a fost luat si transportat la morga spitalului judetean in vederea efectuarii necropsiei.

Familia barbatului decedat nu a putut ajunge la locul tragediei deoarece fiicei, in vasta de 30 de ani i s-a facut rau la auzirea vestii, si a fost nevoie sa fie transportata la spital.

ACTUALIZARE 4: „La ora 16.48, patrula intercomunală din cadrul Secţiei 7 Poliţie Suciu de Sus a fost sesizată prin 112 despre faptul că într-o gospodărie din localitate. La faţa locului proprietarul a fost omorât urmare a exploziei centralei termice pe care o avea în locuinţă. De precizat că persoana nu locuia în mod obişnuit în Suciu de Sus, revenit după o perioadă mai lungă de timp a făcut foc în centrală şi probabil din cauza temperaturilor scăzute s-a produs tragedia” a declarat inspector de poliţie Onişor Ropan, şeful Secţiei 7 Poliţie Suciu de Sus.

Cadavrul a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Maramureş, fiind transportat la morga Spitalului Judeţean Baia Mare în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei morţii.

ACTUALIZARE 5: Colectivul Consiliului Judeţean Maramureş deplânge dispariţia fulgerătoare a unui om şi scriitor de excepţie

O adevărată tragedie s-a petrecut, vineri seara, în localitatea Suciu de Sus. La vârsta de 71 de ani, GRIGORE MAN, fostul director al Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie şi fost inspector general şcolar, a decedat în urma unei explozii provocate de o defecţiune la centrala termică pe lemne a locuinţei sale.  Potrivit informaţiilor de la Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş, se pare că Grigore Man a vrut să verifice starea în care se afla microcentrala. A intrat în încăperea în care se afla amplasată aceasta, moment în care a izbucnit o puternică explozie.
Cu toate că la a faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, mai multe echipaje de pompieri şi medicii de la SMURD, Descarcerare şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă, forturile acestora au fost, din păcate, zadarnice. Grigore Man a fost resuscitat timp de o oră şi 7 minute. Avea leziuni puternice la cap şi membrele inferioare.
Carieră profesională de excepţie
Grigore Man s-a născut pe 12 aprilie 1941 la Târlişua, judeţul Bistriţa-Năsăud. A absolvit Liceul ”Petru Maior” din Gherla, Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti. A avut o carieră profesională deosebită. A profesat ca profesor la Şcoala cu clasele I-VIII din Tăuţii de Sus, Liceul Auto Baia Sprie. A fost consilier, inspector adjunct şi inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, iar mai apoi, între anii 2002 şi 2006, a fost director al Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş. Iubitor al literelor, a fost scriitor. Şi nu orice fel de scriitor, ci unul de mare valoare, extrem de apreciat. Dintre volumele apărute amintim: ”Biserici de lemn din Maramureş”, „Simboluri sacre şi profane”, „Litiera cu muze”, „La porţile sacrului”, “Săpânţa”.
Vestea dispariţiei sale a fost primită cu mare tristeţe şi de colectivul Consiliului Judeţean Maramureş, instituţie cu care regretatul Grigore Man a colaborat ani buni şi unde a avut adevăraţi prieteni şi colegi.
Printre cei care deplâng moartea fulgerătoare a lui Grigore Man se numără şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man:
„Am primit vestea cu adâncă tristeţe. Este regretabilă dispariţia, mai ales în astfel de împrejurări, a oricărei fiinţe. Este cu atât mai regretabil fiind vorba de Grigore Man, un om de excepţie şi un prieten deosebit. Sunt momente extrem grele pentru toţi cei care l-au cunoscut, dar mai ales pentru cei dragi, familia. Îmi exprim astfel regretul profund pentru această tragedie. E o pierdere imensă, iar Maramureşul e de-acum cu mult mai sărac. Sincere condoleanţe şi întreaga compasiune familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” a spus Mircea Man, preşedintele CJ Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA