AcasăActualitateUNIC ÎN ROMÂNIA – Baia Mare are de acum un poligon pentru...

UNIC ÎN ROMÂNIA – Baia Mare are de acum un poligon pentru orientare sportivă cu posturi de control fixe

DISTRIBUIȚI

UNIC ÎN ROMÂNIA  În cadrul manifestării „Castane 2018” Clubul Sportiv Stiinta Electro Sistem Baia Mare a demarat un proiect unic în țara noastră, respectiv montarea unui traseu pentru orientare sportivă cu posturi de control fixe și nedemontabile.  Locația aleasă pentru acest proiect-pilot a fost Parcul Municipal Regina Maria, acolo unde sunt prevăzute 12 posturi de control înșirate de-a lungul unui traseu de 1.200 de metri. Gradul de dificultate al traseului este foarte ușor și poate fi parcurs de către oricine, de la copiii de 7-8 ani până la persoanele cu vârstă înaintată, deoarece se poate parcurge atât în alergare cât și la pas, individual, în grupuri sau, de ce nu, în familie.

Scopul principal al acestei acțiuni a fost în primul rând popularizarea sportului numit orientare, prin acest poligon se urmărește ca un număr cât mai mare de cetățeni să ia un prim contact cu o hartă de orientare. În plus, aceasta poate fi o activitate relaxantă, înlocuindu-se plimbarea pe alei cu o plimbare de-a lungul traseului de orientare cu o hartă în mână.

Panoul de prezentare se află situat lângă Ciuperca din Parcul Municipal, acolo unde, prin grija CS Electro Sistem Baia Mare, se vor pune permanent la dispoziția doritorilor hărți cu traseul de orientare.

Pasul următor în acest proiect va fi montarea de poligoane fixe și în vecinătatea parcului municipal, respectiv pădurea de sub Piatra Virgină și mai apoi zona Usturoiului, pentru a se putea crea trasee de orientare de dificultate medie și crescută.

Se aduc mulțumiri SPAU și Consiliului Local Baia Mare pentru acordul dat în privința amplasării poligonului în locația respectivă  precum și SC Electro Sistem Baia Mare SRL: d-lui ing. Blasko Ștefan pentru întregul sprijin, personalului din sectile betoane, vopsitorie și etichetare pentru suportul logistic, sportivilor de la CS Electro Sistem pentru ajutorul dat.

Informații furnizate de CS Electro Sistem Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA