spot_img
AcasăEvenimentUNDĂ VERDE RASISMULUI – Comisia de Apel a FRH a anulat sancțiunile...

UNDĂ VERDE RASISMULUI – Comisia de Apel a FRH a anulat sancțiunile dictate HC Zalău!

DISTRIBUIȚI

Scandalul de rasism de la partida HC Zalău – HCM Baia Mare (scor 26-36) din Liga Naţională de handbal feminin, care a avut-o în prim-plan pe Allison Pineau, a luat o altă întorsătură!

Comisia de Apel a Federaţiei Române de Handbal a analizat luni cazul, iar la final a întors decizia Comisiei de Disciplină de săptămâna trecută, care dictase trei meciuri fără spectatori pentru HC Zalău. După ce a constatat că nu există manifestări rasiste, membrii Comisiei de Apel au anulat pedeapsa primită de clubul sălăjean la prima instanţă.

În ziua următoare după disputarea jocului Zalău – Baia Mare, clubul oaspete a trimis o adresă oficială către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Federaţia Română de Handbal, susţinând că jucătoarea Allison Marie Pineau a fost ţinta unor scandări rasiste din partea unui grup de spectatori din Zalău.

”În minutul 44 al jocului, în momentul în care s-a îndreptat către banca de rezerve, Pineau a fost jignită prin apelativul “Monkey” de către respectivul grup de suporteri din Zalău, care a imitat sunetele scoase de maimuţe. Allison Marie Pineau a avut o discuţie pe această temă cu observatorul Federaţiei Române de Handbal, Bogdan Anton Prisecariu, căruia i-a transmis în limba engleză că nu este normală atitudinea respectivilor suporteri şi că se simte jignită şi discriminată.” , s-a specificat în comunicatul băimărenilor.

De asemenea, Melinda Geiger a avut o reacţie pe pagina de Facebook, imediat după joc, taxând dur publicul din Zalău. De altfel, în urma acelei postări, cazul jucătoarei va fi analizat marţi de Comisia de Disciplină! Ca să vezi, poate că va fi și sancționată!

Cazul este mai mult decât exploziv, având în vedere că au existat reacţii şi sesizări inclusiv de la Federaţia Europeană de Handbal, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Două instanţe sportive de judecată au privit diferit cazul, iar undeva clar există o problemă. (prosport.ro)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA