AcasăNews AlertUNDĂ VERDE DE LA SENAT! Proiectul de lege "Fără păcănele lângă școli”...

UNDĂ VERDE DE LA SENAT! Proiectul de lege „Fără păcănele lângă școli” se duce în în Camera Deputaților cu un amendament important al senatorului maramureșean Sorin Vlașin

DISTRIBUIȚI

Proiectul de lege cunoscut în spațiul public drept „Fără păcănele lângă școli”, a fost dezbătut și adoptat de Senat. Problema dependenței de jocurile de noroc și amploarea acestui fenomen în rândul tinerilor reprezintă o problemă complexă și foarte serioasă, drept urmare au fost depuse mai multe amendamente la proiectul de lege.

Unul dintre acestea, inițiat de mine și susținut de colegii senatori prevede că păcănelele nu mai pot funcționa în unități de alimentație publică cum ar fi baruri, cafenele, magazine mixte etc. care nu au cod CAEN activități de jocurile de noroc.

În acest fel eliminăm tentanția din preajma tinerilor și nu numai. În plus, deși legislația interzice prezența minorilor în sălile de jocuri de noroc, în cazul cafenelelor de exemplu, este foarte greu de demonstrat daca un elev a venit să bea un ceai sau să „joace la aparate”.

Mă bucur că amendamentul a fost votat în unanimitate și sper că va primi și votul colegilor deputați.

Sorin Vlașin,
Senator PSD de Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA