Acasă Eveniment E PLINĂ ȚARA DE NEBUNI - Un student din Cluj Îi cere...

E PLINĂ ȚARA DE NEBUNI – Un student din Cluj Îi cere președintelui Johannis un Guvern pentru Transilvania

DISTRIBUIȚI

Foto: clickzoombytes.wordpress.com

Are doar 21 de ani, dar iredentismul revanșard îi clocotește în vene. Așa că n-a vrut să se lase mai prejos decât cei care l-au inițiat în tainele acestei politici de sorginte fascistă hortystă.Visul secular al dobitocilor ar putea deveni realitate mult mai ușor dacă Transilvania s-ar desprinde de România. Apoi, până la unirea cu Ungaria n-ar trebui tare mulți pași de făcut.

Un student din Cluj a lansat o petiţie pe internet, şi totodată a trimis o scrisoare către preşedintele Klaus Iohannis prin care cere autonomia economică şi politică a Transilvaniei. Iată conţinutul scrisorii trimisă de Fancsali Ernest Ernő preşedintelui Klaus Iohannis:
„Preşedintele Romaniei
Autonomie pentru Transilvania: Banat, Crisana, Maramures, Ardeal
Capitala: Cluj
Guvern regional la Cluj, cu control politic si economic pe teritoriul Transilvaniei Autonomă.
Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost intotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda.

Transilvania a participat la tratatele de pace de la Westphalia în 1648. Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. In secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă. La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare.

Guvernele centrale ne-au degradat la colonie. Biserica Greco-Catolică, având credinciosi numai din Transilvania, era eliminată, bunurile erau confiscate. După 1989, starea regiunii noastre nu s-a îmbunătăţit.Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova si Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare.

Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei. Regiunea noastră s-ar putea autosusţine. Avem păduri, ape minerale, un potenţial turistic foarte mare, oraşe medievale unice în România, sute de castele, cetăţi, o universitate care mulţumită multiculturalismului este în fruntea Universităţilor din ţară.
Noi nu vrem nimic de la alţii, dar ce e al nostru nu lăsăm“.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA